Grupa „Ko preživi - neka priča“: Četiri reprezenatcije mogu na Mundijal (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 05.Sep.2017, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupa „Ko preživi - neka priča“: Četiri reprezenatcije mogu na Mundijal (VIDEO)

Turska tukla Hrvatsku, a Sigurdson doneo trijumf Islanđanima protiv Ukrajine

Ko preživi - pričaće!

Najveća drama u završnici evropske zone kvalifikacija za Mundijal vlada u Grupi I. Čak četiri selekcije imaju šansu da se plasiraju u Rusiju, posle utakmica osmog kola. Pobede su ostvarili Turska i Island na domaćem teren, oživevši nadu da mogu čak i direktno na završni turnir.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Najviše je profitirao Island. Četvrtfinalista minulog Prvenstva Evrope tukao je u Rejkjaviku Ukrajince, zahvaljujući duploj porciji golova Gilfija Sigurdsona. Novi vezista Evertona je početkom drugog dela reagovao na odbitak i doveo domaćina u vođstvo, da bi u 66. sa penaltika pogodio ćošak i tako doveo svoj tim na drugo mesto na tabeli. Island je pred svojim navijačima dobio sva četiri meča u ovim kvalifikacijama.



U trku za Mundijal potpuno su se vratili Turci. Iako su malo trapavije počeli kvalifikacije, izabranici Rumuna Mirčee Lučeskua su u Eskišehiru savladali Hrvatsku i izbili na deobu trećeg mesta. Gol odluke postigao je Čenk Tosun, u 75. minutu iskoristivši veliku grešku golmana Subašića.



Do kraja takmičenja u Grupi I čekaju nas zanimljivi dueli. Najpre 6. oktobra igraju Hrvatska - Finska, Turska - Island i Kosovo (Srbija) - Ukrajina, a u poslednjem desetom kolu, tri dana kasnije, sastaju se Finska - Turska, Ukrajina - Hrvatska i Island - Kosovo (Srbija).

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO

GRUPA I, osmo kolo

Island - Ukrajina 2:0 (0:0)

/Sigurdson 46, 66/

Turska - Hrvatska 1:0 (0:0)

/Tosun 75/

Kosovo (Srbija) - Finska 0:1 (0:0)

/Puki 83/

TABELA:

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.