Futsaleri na korak od plasmana na Svetsko prvenstvo (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2019, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Futsaleri na korak od plasmana na Svetsko prvenstvo (AUDIO)

Futsal reprezentacija Srbije prethodnog vikenda igrala je u Francuskoj kvalifikacioni turnir za plasman na Svetsko prvenstvo koje se održava naredne godine u Litvaniji. Naša selekcija je u konkurenciji domaćina Francuske, Švajcarske i Belgije, sa tri pobede, osvojila prvo mesto i plasirala se u završnu rundu. Selektor reprezentacije Srbije Goran Ivančić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << istakao je da je veliki uspeh ostvaren na dominantan način.

"Deluje da smo teško ostvarili ovaj uspeh ali smo posebno drugu utakmicu protiv selekcije Belgije odigrali dominantno ", kaže Ivančić i dodaje da je njegova ekipa ušla u neizvesnu završnicu meča zbog promašenog penala, kao i zbog više neiskorišćenih gol prilika.

"Na kraju utakmice smo uspeli da postignemo pogodak i pobedimo, iako nam je dovoljan bio i nerešen rezultat", kaže Ivančić i dodaje da je sličan scenario bio i protiv Francuza.

"Isto je bilo protiv Francuske, s obzirom na to da smo odlično igrali 25 minuta. Međutim, Francuzi su bili veoma dobro fizički pripremljeni, te smo stoga ušli u neizvesnu završnicu“, objašnjava selektor Ivančić i dodaje da je nekolicini igrača ovo bio prvi takmičarski nastup i da je zato rezultat ove perspektivne generacije još impresivniji.

Preostao je još jedan korak do plasmana na Svetsko prvenstvo, a selektor Ivančić je istakao da je UEFA promenila format takmičenja.

"Naša selekcija je u drugom šeširu, pa ne možemo da izbegnemo jednu od najboljih selekcija iz prvog šešira, a to su: Španija, Portugalija, Rusija i Kazahstan“, objašnjava Ivančić i dodaje da je izuzetno teško ostvariti plasman na Svetsko prvenstvo jer 50 selekcija konkuriše za 6 mesta na ovom takmičenju.

"Mi smo ušli među najboljih 16 ekipa, a najbolje 4 selekcije idu direktno na Svetsko prvenstvo, dok će se 4 drugoplasirane ekipe boriti za preostala dva mesta", objašnjava selektor Ivančić.

On zaključuje da je važna činjenica da se ekipa direktno plasirala na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2022. godine, te da će tražiti svoju priliku za plasman na Svetsko prvenstvo, koji umnogome zavisi i od predstojećeg žreba i protivnika koje naša selekcija dobije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zvanično: Milan Lešnjak selektor omladinaca

Izvor: MozzartSport.com, 05.Nov.2019, 10:47

Omladinska reprezentacija Srbije se plasirala u narednu rundu kvalifikacija za Prvenstvo Evrope naredne godine, ali igrom nije razočarala. Daleko od toga. Ubedljiv poraz od Španije upalio je alarme na Terazijama 35, pa je Izvršni odbor odlučio da promeni selektora. Ono o čemu se danima spekulisalo,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.