Futsaleri hvataju zalet pred kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo u Nišu (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2019, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Futsaleri hvataju zalet pred kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo u Nišu (AUDIO)

Futsal reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice protiv Poljske, koje su poslužile kao priprema za završni turnir kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Naši futsaleri su pretrpeli poraz u Lubinu (4:1), dok su dan kasnije u Jelč-Laskovicama zabeležili pobedu (5:3).

U prvom duelu u Lubinu Srbija je golom Stefana Rakića vodila sve do 34. minuta, ali je veliki pad u igri uticao da Poljaci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ostvare ubedljivu pobedu od 4:1, dok su u drugom susretu orlovi prikazali mnogo bolju igru i ostvarili siguran trijumf.

Selektor Goran Ivančić ističe da je u prvom susretu umor njegovih igrača imao presudan uticaj na krajnji rezultat, dok je u drugoj utakmici bio primetan drugačiji pristup igrača, koji su čitavu utakmicu odigrali u visokom ritmu i zasluženo pobedili.

"Veoma sam zadovoljan igračima koje smo poveli i mislim da smo proširili spisak igrača za kvalifikacije", kaže selektor Ivančić.

Obaveze prema klubovima u kojima nastupaju naši reprezentativci diktiraće i nastavak priprema za završni turnir, a u januaru je u planu utakmica zatvorenog tipa sa selekcijom Hrvatske, u kojoj će obe selekcije isprobati sve taktičke varijante.

"Očekujem da ćemo se okupiti u decembru kako bismo obavili još neka testiranja, ali kada je reč o pripremama, ekipa će moći da se okupi tek polovinom januara", objašnjava Ivančić i dodaje da postoji problem sa igračima koji igraju u inostranstvu, te zbog klupskih obaveza ne mogu ranije da se odazovu pozivu selektora.

Srbiji su testovi sa Poljacima poslužili kao idealna provera pred turnir u Nišu od 1. do 4. februara, kada će naši futsaleri pokušati da kroz duele sa Ukrajinom, Francuskom i Španijom ostvare plasman na Svetsko prvenstvo u Litvaniji.

Prva pozicija donosi direktan plasman, dok će drugoplasirani tim igrati baraž.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.