Fudbaleri dve reprezentacije plaćali da bi igrali u Kataru

Izvor: B92, 08.Dec.2022, 16:59

Fudbaleri dve reprezentacije plaćali da bi igrali u Kataru

Fudbaleri dve afričke selekcije plaćali su da bi se našli na spisku selektora i nastupili na Svetskom prvenstvu.

To je otkrio španski novinar Roman Molina, a u pitanju su fudbaleri Kameruna i Gane.

Spekulacije o malverzacijama u vezi sa spiskovima igrača počele su kada je selektor Kameruna Rigobert Songa saopštavao svoj tim za Katar.

Mučio se da pročita imena fudbalera koje je "izabrao" da vodi na Mundijal.

Na spisku su se neočekivano >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << našli Džerom Ngom Mbekeli i Suaibu Maru koji su do tada odigrali samo tri meča za "nepobedive lalove".

"Pojedini reprezentativci Kameruna i Gane plaćali su da bi igrali na Svetskom prvenstvu. Neki od njih su platili samo da bi se našli na spisku selektora", piše Molina.

U međuvremenu, u centar pažnje došla je i Gana, a navodno je otkriveno i ime igrača koji je platio da bi bio u sastavu "crnih zvezda" u Kataru.

Navijači Gane su uvereni da je u pitanju Baba Rahman, jer je želeo da omogući sebi transfer iz Čelsija kako bi spasao karijeru.

Zbog njega je bez mesta u timu ostao Džefri Šlup iz Kristal Palasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.