Filipović: Glava je negde odlutala

Izvor: B92, 01.Avg.2013, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipović: Glava je negde odlutala

Srpski vaterpolista Filip Filipović rekao je da su on i njegovi saigrači odigrali veoma dekoncentrisano protiv Španije u doigravanju na Svetskom prvenstvu.

'Delfini' su u utakmici za plasman od petog do osmog mesta poraženi od Španije sa 14:13 posle izvođenja peteraca, pošto je posle regularnog dela meča bilo 6:6.

Utakmica bez preteranog žara. Motivi su bili ispražnjeni posle ispadanja u četvrtfinalu. Niko nije nametnuo ritam, igralo se gol za gol. Mogli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo da se odlepimo, ali nije bilo realizacije. Primili smo i nekoliko golova koje ne znam kako da opišem, možda kao dekoncetraciju u odbrani. Veliki je broj razloga za ovakav ishod. Glava je ipak negde odlutala. Španci nisu loša ekipa, posebno kod kuće i sve im je ulazilo. Ove dve utakmice nemaju nikakav smisao, ali moramo da igramo. Vidim da kod kuće naš neuspeh ne smatraju tragedijom, ima i ova selekcija pravo da ne bude na mestu za medalje i to je realnost. Sada da odigramo i da budemo pošteni pred sobom. Posle idemo kući i vraćamo se starim navikama“, rekao je Filipović.

Selektor Dejan Savić je bio kratak.

Počeli smo sa dobrom odbranom, ali nismo pobedili zbog velikog broja propuštenih šansi“, rekao je Savić.

Slobodan Nikić je istakao da je evidentno da su našem timu ’sva kola krenula nizbrdo’.

Pokušali smo da se dignemo i trebalo je ranije da resimo utakmicu. Videli ste, kada kola krenu nizbrdo, ne zaustavljaju se tako lako. Mngo smo se ispromašivali, slabo bili sa igračem više kada smo mogli sve da završimo“, rekao je Nikić.

Odličnu partiju protiv Španaca pružio je Branislav Mitrović, koji je imao 22 odbrane.

Nismo uspeli da se saberemo do kraja, mada mislim da smo dobro. Stvorili smo dosta šansi ali nije bilo realizacije. Okrećemo se Australiji. Nikada nisam igrao za sedmo mesto, ali mora i taj susret da se odigra“, naglasio je Mitrović.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.