Fifa pokrenula postupak protiv Nemačke

Izvor: RTS, 06.Sep.2017, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fifa pokrenula postupak protiv Nemačke

Svetska fudbalska federacija (Fifa) pokrenula je disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Nemačke nakon što su navijači te selekcije na utakmici protiv Češke uzvikivali nacističke parole.
Fifa je navela da istražuje "nekoliko incidenata", kao da je slučaj otvoren i protiv Fudbalskog saveza Češke.

Odluka o eventualnim kaznama biće doneta krajem septembra.
Fudbaleri Nemačke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su prošlog petka pobedili Češku u Pragu sa 2:1 u utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Oko 200 nemačkih navijača je tokom meča uzvikivalo nacističke parole, ali i vređalo reprezentativca Nemačke Tima Vernera koji je postigao prvi gol.
Nemački zvaničnici su naveli da ti navijači ulaznice za meč u Pragu nisu nabavili putem zvaničnih kanala.
Predsednik Fudbalskog saveza Nemačke Rajnhard Grindel pozvao je ranije ove nedelje evropske saveze da strožije kontrolišu prodaju i distribuciju ulaznica, kako bi se zajedno izborili protiv huliganizma.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FIFA: Istraga protiv Nemaca zbog nacizma

Izvor: B92, 06.Sep.2017

Svetska fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Nemačke pošto su navijači na utakmici protiv Češke uzvikivali nacističke parole...FIFA je navela da istražuje "nekoliko incidenata", kao da je slučaj otvoren i protiv Fudbalskog saveza Češke...Odluka o eventualnim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.