Farani pali uz sirenu

Izvor: RTS, 12.Avg.2010, 05:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Farani pali "uz sirenu"

U poslednjim sekundama meča, Estonija došla do pobede nad Farskim Ostrvima, Farani vodili do 90. minuta, a onda Estonci stupaju na scenu i uz "zvuk sirene" dolaze do pobede u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Prvi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine bio je neverovatno, i možda neočekivano zanimljiv. Estonski Talin ugostio je Farska Ostrva.

Farani, koji prethodnih godina uglavnom važe za ekipu koja služi za popravljanje gol razlike >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ostalim reprezentacijama u kvalifikacionoj grupi, bilo za Evropsko ili Svetsko prvenstvo, ovaj put su rešili da poprave imidž.

Poveli su golom Edmundsona u 28. minutu, a bili su na korak od istorijske pobede, jer je taj rezultat stajao na semaforu do samog kraja meča.

Međutim, "filmski scenario" Estonaca je "upalio". U prvom minutu nadoknade vremena Sag donosi izjednačenje, a dva minuta kasnije Piroja pogađa za neverovatnu pobedu Estonaca.

U grupi sa Farskim Ostrvima i Estonijom nalaze se jop Srbija, Italija, Slovenija i Severna Irska. Ostali mečevi u ovoj grupi igraju se 3. septembra.

U prijateljskim mečevima, rivali Srbije zabeležili su polovične rezultate.

Italija je izgubila sa 1:0 od Obale Slonovače, Severna Irska od Crne Gore sa 2:0, dok je Slovenija pobedila Australiju sa 2:0, golovima Dedića i Ljubljankića.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.