FUTSAL, SP: Srbija zaustavljena u osmini finala

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Nov.2012, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FUTSAL, SP: Srbija zaustavljena u osmini finala

Futsal reprezentacija Srbije poražena je  u osmini finala Svetskog prvenstva od Argentine sa 2:1 u osmini finala na Tajlandu. Orlovi su pokazali da nisu lošiji tim od Gaučosa, ali očigledno je presudilo iskustvo rivala.
Bez ikakve dileme, Srbi su sami sebe pobedili. Igrali su momci u crvenim dresovima vrlo dobro, a na početku je viđen veoma oprezan susret. Držali su Orlovi loptu u nogama, imali blagu inicijativu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << ali…
Argentinci su znali šta im je činiti. Čuvali su snagu, bili veoma koncentrisani, i sačekali svoju šansu. U 11. minutu Leonardo Kusolino je iskoristio trenutak nepažnje i zakucao loptu u mrežu Srbije. Od tog trenutka utakmica je naravno dobila potpuno drugačiji tok.
Doduše, ko zna šta bi se dešavalo da jeBojan Pavićević iskoristio zicer. Ipak, on je sa pola metra pogodio stativu. Kazna je usledila dva minuta kasnije, zaista je neshvatljivo kako je primljen drugi gol. Maksimiliano Resja je iz kornera savladao našeg golmana Aksentijevića, gol definitivno ide na njegovu dušu.
Pokušali su u nastavku Orlovi strpljivom igrom da se vrate u meč, ali je uvek kao po običaju nedostajao završni pas. Argentina se uglavnom branila. Kad već Srbija nije imala šta da izgubi ubacio je selektor Aca Kovačević petog igrača umesto golmana, a Slobodan Rajčević je tri minuta pre kraja utakmice jedini gol za Srbiju.
Ipak, sve nade su pale u vodu kad je Janjić zbog prekršaja dobio drugi žuti karton. U poslednja dva minuta Argentina je konstantno bila u posedu lopte, Gaučosi nisu želeli ni da šutiraju na gol čak kad su bili u poziciji „jedan na jedan”. Argentina će u četvrtfinalu Mondijala igrati protiv Brazila.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.