FS Argentine će ponuditi Maradoni novi ugovor

Izvor: Politika, 15.Jul.2010, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FS Argentine će ponuditi Maradoni novi ugovor

Fudbalski savez Argentine (AFA)ponudiće selektoru Dijegu Maradoni novi četvorogodišnji ugovor.

U saopštenju AFA navodi se da će predsednik Hulio Grondona sledeće nedelje, najkasnije do srede, razgovarati sa Maradonom o nastavku saradnje.

Ako 49-godišnji trener prihvati ponudu, mogao bi da predvodi selekciju i na sledećem Svetskom prvenstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << , u Brazilu 2014. godine.

Maradona je 2008. godine preuzeo nacionalni tim i pored toga što je imao malo trenerskog iskustva. Ekipa se u poslednjoj kvalifikacionoj utakmici protiv Urugvaja (1:0) plasirala na Mundijal u Južnoj Africi, ali je takmičenje završila u četvrtfinalu, porazom od Argentine od 0:4.

Bivši kapiten „gaučosa” bio je razočaran zbog tog poraza.

„Možda sutra odem... Videćemo šta će se dogoditi. Moram da razgovaram sa porodicom i fudbalerima i posle toga ću doneti odluku”, rekao je Maradona posle tog meča.

Maradonin bliski prijatelj rekao je da se bivši reprezentativac oseća veoma loše zbog eliminacije sa Svetskog prvenstva, uprkos podršci kapitena reprezentacije Havijera Maskerana i igrača Lionela Mesija i Gabrijela Hajncea.

„Na svoj način se suočava sa svim problemima. Oduvek je pričao da želi da bude selektor Argentine do kraja života”, rekao je Maradonin prijatelj, koji je nije želeo da mu se objavi ime.

Beta

objavljeno: 15/07/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.