FINA dozvolila Sabu da pliva za Mađarsku

Izvor: RTS, 06.Jun.2019, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FINA dozvolila Sabu da pliva za Mađarsku

Svetska federacija (FINA) dozvolila je Sebastijanu Sabu da nastupa za Mađarsku.
Sabo je početkom maja obavestio Plivački savez Srbije da želi da pliva za Mađarsku.

Tri nedelje nakon što je Plivački savez Mađarske poslao sva neophodna dokumenta za "transfer" Saba, iz Lozane je stigao potvrdan odgovor - Sabo ima pravo nastupa za Mađarsku već ovog jula na Svetskom prvenstvu u Gvangdžuu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Svestan sam da je ovo osetljiva tema, ali slušao sam svoje srce i mislim da sam doneo dobru odluku. Veoma sam srećan", rekao je Sabo za sajt Plivačkog saveza Mađarske.
Sabo je, plivajući za Srbiju, osvojio bronzanu medalju na 50 metara leptir u malim bazenima na EP 2017. godine, a krajem marta je u Debrecinu na 100 metara ispunio A normu za OI u Tokiju 2020. godine.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

FINA dozvolila Sebastijanu Sabu da pliva za Mađarsku

Izvor: Radio 021, 07.Jun.2019, 07:13

Svetska federacija (FINA) dozvolila je Sebastijanu Sabu da nastupa za Mađarsku...Sabo je početkom maja obavestio Plivački savez Srbije da želi da pliva za Mađarsku...Tri nedelje nakon što je Plivački savez Mađarske poslao sva neophodna dokumenta za "transfer" Saba, iz Lozane je stigao potvrdan...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.