FIFA zabranila poruke ispod dresova

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Mar.2014, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA zabranila poruke ispod dresova

Svetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da će se fudbaleri na Svetskom prvenstvu u Brazilu suočiti sa disciplinskim kaznama ako budu pokazivali poruke ili slike na majicama ispod svojih dresova.
(FOTO: footballeveryday)
FIFA je prethodno zabranjivala da se ističu religiozne poruke i reklame.
Mislimo da je to najednostavnije pravilo za imidž igre, da nema mesta parolama, slikama ili alternativnim sponzorski logoima – rekao je generalni sekretar >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Fudbalskog saveza Engleske Aleks Horn.
Tokom finalne utakmice Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine, reprezentativac Španije Andres Inijesta postigao je pobedonosni gol, a onda je skinuo dres i na majici pokazao poruku posvećenu jednom španskom fudbaleru koji je umro te sezone.
Takav potez će od danas voditi do moguće kazne FIFA, uz obavezni žuti karton zbog skidanja dresa.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FIFA zabranila poruke na majicama igrača za Mudijal

Izvor: Sportal.rs, 01.Mar.2014

Svetska fudbalska federacija (FIFA), donela je odluku da će igračima tokom Svetskog prvenstva u Brazilu biti zabranjeno da ispisuju bilo kakave poruke na majicama koje nose ispod dresova.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.