FIFA suspendovala Bekenbauera

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Jun.2014, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA suspendovala Bekenbauera

Nemačkoj fudbalskoj legendi Francu Bekenbaueru zabranjeno je vršenje svih fudbalskih aktivnosti u roku od 90 dana zbog odbijanja saradnje u istrazi kandidature Katara za domaćina svetskog prvenstva 2022. godine.
Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da je Bekenbauer suspendovan na zahtev tužioca Etičkog odbora te organizacije Majkla Garsije.
Bekenbauer je bio član Izvršnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << komiteta FIFA kada je glasanjem u decembru 2010. godine svetski šampionat 2022. dodeljen Kataru, a 2018. Rusiji.
Garsija je rekao da je Nemac prošle nedelje dva puta odbio da razgovara s njim, prenosi AP.
Bekenbauer je osvojio titulu svetskog prvaka i kao igrač i kao selektor, a trenutno je savetnik fudbalskog odbora FIFA i globalni ambasador nemačkog šampiona Bajerna iz Minhena.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FIFA suspendovala Bekenbauera!

Izvor: Telegraf.rs, 13.Jun.2014

Proslavljenom Nemcu zabranjeno je vršenje svih fudbalskih aktivnosti u roku od 90 dana zbog odbijanja saradnje u istrazi kandidature Katara za domaćina svetskog prvenstva 2022. godine

Nastavak na Telegraf.rs...

Platini: Blater više nema moju podršku

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jun.2014

Predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini je rekao da neće podržati Sepa Blatera u nameri da se ponovo kandiduje za prvog čoveka Svetske fudbalske federacije. ..Predsednik UEFA Mišel Platini.. ..Blater je već dugo pod pritiskom zbog izbora Katara za domaćina Svetskog prvenstva 2022....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.