FIFA preti Hrvatskoj izbacivanjem sa SP!

Izvor: RTS, 27.Mar.2014, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA preti Hrvatskoj izbacivanjem sa SP!

FIFA preti Hrvatskoj izbacivanjem sa Svetskog prvenstva u Brazilu zbog uplitanja politike u sport, tj. mešanja Ministra sporta Željka Jovanovića u rad Fudbalskog saveza Hrvatske. FIFA je ponovila stav da je politika i sporte ne mogu zajedno.

Nastavlja se "rat" dopisima u hrvatskom fudbalu. Nakon što je pre neki dan ministar Jovanović u ime Ministarstva poslao dopis predsednicima FIFA u UEFA u kojem zahteva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od čelnih ljudi svetske i evropske fudbalske federacije da se "uzdrže od prozivanja i osvrtanja na Zakone RH", usledio je promptni odgovor u kojem se čak Hrvatskoj preti suspenzijom svih klubova ali i reprezentacije iz svih takmičenja ako se politika umeša u unutaršnje stvari Fudbalskog saveza Hrvatske.

To ipak treba uzeti sa dozom rezerve, jer nemoguće poverovati da će FIFA izbaciti Hrvatsku s Mundiala u Brazilu. Ipak, FIFA je bila kategorična u opomeni:

"Bez obzira na pre navedeno, naglašavamo da se Statutom FIFA, a posebno čl. 13. i 17, od saveza članica FIFA traži da svoje poslovanje vode nezavisno i bez ikakvog uticaja trećih strana. Zato je Komisija FIFA za nacionalne saveze naglasila da bi se svaka Vladina odluka da jednostrano postupa u internim poslovima FSH, ako bi se primenila, smatrala neumesnim uplitanjem, i da bi se takav slučaj dostavio nadležnim telima FIFA radi razmatranja i moguće odluke, kojom se mogu izreći kazne, uključujući i suspenziju, pa čak i reprezentacije sa Svetskog prvenstva!", deo je dopisa FIFA.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.