FIFA otvara postupak protiv Egipta

Izvor: B92, 19.Nov.2009, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA otvara postupak protiv Egipta

Svetska fudbalska federacija (FIFA) optužila je Egipat zbog napada navijača na alžirsku reprezentaciju pre utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Meč je odigran prošlog vikenda u Kairu, a FIFA je saopštila da će pokrenuti disciplinski postupak protiv Egipatske fudbalske federacije. Prema izveštajima, incident se dogodio kada su fudbaleri Alžira putovali od aerodroma prema hotelu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a dva dana pre utakmice.

Alžirski igrači i zvaničnici rekli su da su egipatski navijači gađali autobus kamenjem i polupali stakla.

Alžirska reprezentacija plasirala se na SP u Južnoj Africi, pošto je u sredu pobedila Egipat sa 1:0 na neutralnom terenu u Sudanu. Strelac odlučujućeg pogotka bio je Antar Jahija u 40. minutu.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Incident

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.