FIFA istražuje slučaj Šimunić

Izvor: B92, 20.Nov.2013, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA istražuje slučaj "Šimunić"

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) reagovaće na ustaški pozdrav Josipa Šimunića sa navijačima i istražiti slučaj.

Šimunić je nakon pobede Hrvatske nad Islandom (2:0) i overe plasmana na Mundijal uzeo mikrofon i vikao "Za dom", na šta su navijači odgovarali "Spremni".

Ovo je naišlo na žestoke kritike hrvatske ali i svetske javnosti, pa je i FIFA najavila istragu protiv hrvatskog reprezentativca.

"Analiziramo razne izveštaje sa utakmice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i skupljamo informacije. Ne možemo još uvek ništa da komentarišemo", rekao je portparol FIFA.

Šimunića nisu mnogo uzbudile kritike javnosti i moguća kazna, istakavši da "nema čega da se stidi jer je igrao za svoj dom".
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

'Slučaj Šimunić' - FIFA pokreće istragu

Izvor: Sportske.net, 20.Nov.2013

Međunarodna fudbalska federacija najavila je da će ispitati sve okolnosti pod kojima je Josip Šimunić izazvao incident o kojem danas bruji čitava Evropa a potom odlučiti hoće li biti kazni.

Nastavak na Sportske.net...

"Spremanje" Džoa Šimunića

Izvor: RTS, 21.Nov.2013, 07:49

Slavlje Hrvatske zbog plasmana na Svetsko prvenstvo pretvorilo se u "Slučaj Šimunić". Uzvici "Za dom spremni" za policiju ne predstavljaju kršenje zakona, ali su naišli na oštre osude visokih državnih zvaničnika. Glavni akter događaja, štoper "vatrenih" se pravi nevešt. Na potezu je tužilaštvo....

Nastavak na RTS...

Osude Šimunićevih ustaških pokliča

Izvor: Akter, 21.Nov.2013

Skandalozni ispad fudbalera Josipa Šimunića koji je pobedu hrvatskog tima protiv Islanda na Maksimiru "krunisao" ustaškim povicima, naišao je na osudu hrvatskih zvaničnika, udruženja veterana, medija i dela javnosti, a FIFA je potvrdila da je protiv hrvatskog reprezentativca pokrenula istragu

Nastavak na Akter...

Šimunić se pravda: Nije bilo mržnje u mom skandiranju

Izvor: Sportal.rs, 21.Nov.2013

Zbog ustaškog pokliča "Za dom spremni" Svetska fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je istragu protiv reprezentativca Hrvatske Josipa Šimunića.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.