FIFA ipak kažnjava Vels zbog utakmice sa Srbijom!

Izvor: Telegraf.rs, 23.Nov.2016, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA ipak kažnjava Vels zbog utakmice sa Srbijom!

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je disciplinske postupke protiv Fudbalskih saveza Velsa i Severne Irske jer su njihovi igrači nosili crni flor na novembarskim utakmicama u kvalikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Kako prenosi BBC, Velšani se nalaze pred kaznom jer su navijači na meču sa Srbijom u Kardifu formirali mozaik maka, a igrači nosili crni flor iako je FIFA zabranila podsećanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << na "Dan primirja".

Sličnu stvar uradili su navijači Severne Irske protiv Azerbejdžana, dok je FIFA ranije pokrenula postupak protiv FS Engleske i Škotske jer su njihovi fudbaleri na dresovima nosili znak maka.

FIFA je zabranila Britancima da obeležavaju "Dan primirja" u znak sećanja na na poginule i ranjene vojnike u Prvom svetskom ratu jer smatra da takav potez nosi političku, versku i komercijalnu poruku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Disciplinski postupci protiv Velsa i Severne Irske

Izvor: Beta, 23.Nov.2016

Svetska fudbalska federacija (Fifa) pokrenula je danas disciplinske postupke protiv Velsa i Severne Irske zbog isticanja cveta maka (poppy) na tribinama tokom nedavnih kvalifikacionih utakmica protiv Srbije, odnosno Azerbejdžana.Fudbaleri Velsa tokom utakmice sa Srbijom 12. novembra nisu nosili cvet...

Nastavak na Beta...

FIFA pokrenula istragu protiv Velsa zbog propusta na meču protiv Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 23.Nov.2016

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je disciplinske postupke protiv Fudbalskih saveza Velsa i Severne Irske...Istraga je pokrenuta jer su njihovi igrači nosili crni flor na novembarskim utakmicama u kvalikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji...Kako prenosi BBC, Velšani se nalaze pred...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.