FIFA: Ništa od duela Brazila i Argentine

Izvor: B92, 16.Avg.2022, 23:49

FIFA: Ništa od duela Brazila i Argentine

Suspendovana kvalifikaciona utakmica za Svetsko prvenstvo u fudbalu Brazila i Argentine neće se igrati,

saopštila su danas rukovodeća fudbalska tela dve zemlje nakon što su postigla dogovor sa Fifa o otkazivanju meča.

Obe selekcije su se složile da plate novčane kazne zbog neigranja kvalifikacionog meča.

Utakmica izmedju Brazila i Argentine prekinuta je ubrzo nakon početka prošlog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << septembra kada su brazilski zdravstveni zvaničnici ušli na teren rekavši da su četiri argentinska igrača prekršila protokole o korona virusu.

Fifa je želela da se utakmica odigra sledećeg meseca, iako meč ne bi imao rezultatskog značaja jer su se oba tima kvalifikovala za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Fifa je prvobitno kaznila fudbalska tela obe zemlje i zahtevala da se utakmica odigra. Brazilska konfederacija i argentinska federacija podnele su slučaj Sudu za sportsku arbitražu, gde su se sve tri strane složile da ponište meč.

Selektori Brazila i Argentine su tvrdili da su rizici od povreda i suspenzija preveliki da bi se utakmica odigrala uoči turnira u Kataru.

Ova odluka ostavlja selekcijama slobodu da zakažu prijateljske susrete u septembru sa različitim protivnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.