FIFA: Mundijal u Brazilu po planu

Izvor: Press, 28.Nov.2013, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA: Mundijal u Brazilu po planu

Stadion u Sao Paolu bio je juče mesto tragedije, kada se na njemu tokom izvođenja građevinskih radova srušio kran i tom prilikom je poginulo dvoje ljudi.
Na tom stadionu kapaciteta 65.000 mesta, održaće se prva utakmica na Mundijalu.
Brazil je ranije priznao da nije sigurno da li će svih 12 stadiona biti završeno do početka sampionata sveta.
Šest od 12 stadiona bilo je spremno za Kup konfederacija, koji je održan letos, a preostalih šest su "u trci sa vremenom", >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prenosi britanski Bi Bi Si.
Kako se navodi., nesreća na Areni Korintijans u Sao Paulu treća je na brazilskim stadionima u poslednje dve godine.
Istraga povodom tragedije na stadionu u Brazilu počeće danas.
Arena Korintinjans koja će biti domaćin ukupno pet utakmica šampionata sveta, uključujući polufinale, trebalo je da bude završena krajem decembra.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Press...






Povezane vesti

SP 2014: Neće svi stadioni biti spremni do početka Mundijala

Izvor: Sportski Žurnal, 28.Nov.2013

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) potvrdila je da će se Mundijal u Brazilu održati po planu, uprkos kašnjenju u pripremama za to takmičenje.. Stadion u Sao Paolu bio je u sredu mesto tragedije, kada se na njemu tokom izvođenja građevinskih radova srušio kran i tom prilikom je poginulo dvoje...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.