FIFA: Francuska u evropskom šeširu

Izvor: B92, 03.Dec.2013, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA: Francuska u evropskom šeširu

FIFA je pred žreb za Svetsko prvenstvo odlučila da ne odredi koji evropski tim ide u drugi šešir unapred, već da to učini izvlačenjem.

Sedam najboljih na prošlomesečnoj listi FIFA i domaćin Brazil biće nosioci, a ostali šeširi sastavljeni su teritorijalno.

U drugom šeširu su timovi iz Južne Amerike i Afrike, u trećem Azija i CONCACAF, a u četvrtom Evropljani. Pošto Evropa osim nosilaca ima 9 predstavnika, a a Južna Amerika i Afrika samo 7, jedan evropski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tim prelazi u drugi šešir.

Prvobitno je planirano da u njemu završi najslabije rangirana selekcija Evrope, što je Francuska, ali je u međuvremenu doneta odluka da se ta ekipa odredi izvlačenjem.

Prvi šešir: BRA ARG BEL COL GER SPA SUI URU

Drugi šešir: ALG CMR CHI CIV ECU GHA NGA

Treći šešir: AUS CRC HON IRN JPN KOR MEX USA

Četvrti šešir: BIH CRO ENG FRA GRE ITA NED POR RUS

Žreb će biti održan u petak, a već sada se zna da će Brazil biti na poziciji A1.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.