Egipat optužen zbog incidenta navijača

Izvor: Beta, 19.Nov.2009, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat optužen zbog incidenta navijača

CIRIH, 19. aprila 2009. (Beta-AP) - Svetska fudbalska federacija (FIFA) optužila je u četvrtak Egipat zbog napada navijača na alžirsku reprezentaciju pre utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koja je održana prošlog vikenda u Kairu.

FIFA je saopštila da će pokrenuti disciplinski postupak protiv Egipatske fudbalske federacije. Prema izveštajima, incident se dogodio kada su fudbaleri Alžira putovali od aerodroma prema hotelu, a dva dana pre utakmice.

Alžirski igrači i zvaničnici rekli su da su egipatski navijači gadjali autobus kamenjem i polupali stakla. Alžirska reprezentacija plasirala se na SP u Južnoj Africi, pošto je u sredu pobedila Egipat sa 1:0, na neutralnom terenu u Sudanu.


Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.