EP: Brodolom orlova protiv Slovenije, još jedna za SP!

Izvor: Vesti-online.com, 19.Sep.2013, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Brodolom "orlova" protiv Slovenije, još jedna za SP!

Košarkaši Srbije nisu uspeli da iskoriste prvu šansu da obezbede mesto na Svetskom prvenstvu naredne godine, pošto su u dvorani Stožice doživeli novi debakl, ovog puta u režiji Slovenije - 92:74, prenosi "Mocart sport".

 Tužni pogledi: Klupa reprezentacije Srbije na utakmici sa Slovenijom

 

Tokom svih 40 minuta bilo je primetno da su Zmajčeki mnogo bolje psihički podneli poraz >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << od Francuske, nego naši debakl od Španije, pa je već na startu bilo jasno da će Dudini puleni svu svoju energiju morati da usmere na borbu za sedmo mesto i pokušaju da obezbede vizu za Španiju. Zoran Dragič i Jaka Blažič bili su vođe svoje ekipe, koja je trojkama i poenima "na prepad" došla do ubedljivog trijumfa. Naši košarkaši će sada imati dva dana da vidaju rane i pokušaju da naprave podvig u svom poslednjem pojavljivanju na šampionatu.

 

Početak utakmice je dosta obećavao, Srbija je povela sa 6:2. Međutim, stvari su brzo došle na svoje. Braća Dragič, Jure Balažič, Jaka Blažič i Boštjan Nahbar su vrlo brzo preokrenuli rezultat. Serijom 8:0 Slovenija je došla do prve prednosti, koju više nije ispuštala. Fenomenalnim šutem za tri poena (7/11 u prvih 20 minuta) i poenima iz brzih kontri Zmajčeki su razbijali Orlove, koji ponovo nisu ličili na sebe. Kako su minuti prolazili tako je i prednost postajala sve veća. Nenad Krstić je pokušavao da povuče naše momke, da ih probudi, ali nije uspeo. Baš kao i u susretu sa Španijom, šut iz igre bio je “rak rana“ srpskih košarkaša. Ogroman broj promašenih šuteva iz igre, loša odbrana i “uspavanost“ naše momke su vodili ka novom brodolomu.

 

Do kraja prvog poluvremena prednost je otišla i na +18 razlike, a rezultat na kraju prvih 20 minuta bio je 53:35.

 

U drugih 20 minuta stvari se nisu bitno promenile. Slovenija je nastavila da “sipa“, Zoran Dragič je bio posebno raspoložen, Jaka Blažič ga je u stopu pratio, dok je ostatak tima lepo rasporedio poene. Prednost je sve vreme bila dvocifrena, naši momci su nastavili sa očajnom šuterskom partijom, dok je Slovenija rutinski koristila svaku grešku protivnika i do kraja susreta uvećala kapital na 21 poen razlike (89:68) dva i po minuta pre kraja susreta.

 

Poslednjih nekoliko napada Srbija je uspela da realizuje i koliko-toliko ublaži novi debakl, pa je konačni rezultat bio 92:74...

 

 

 
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

EP: Brodolom "orlova" protiv Slovenije, još jedna šansa za SP!

Izvor: Vesti-online.com, 19.Sep.2013

Košarkaši Srbije nisu uspeli da iskoriste prvu šansu da obezbede mesto na Svetskom prvenstvu naredne godine, pošto su u dvorani Stožice doživeli novi debakl, ovog puta u režiji Slovenije - 92:74, prenosi "Mocart sport". .. Tužni pogledi: Klupa reprezentacije Srbije na utakmici sa Slovenijom.. ..Tokom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.