Izvor: Piplmetar.rs, 01.Okt.2023, 14:30

Džaba Arapima ovoliko ulaganja, gube domaćinstvo za SP 2030!

I dalje su otvorene kandidature za domaćinstvo Mundijala 2030. godine, ali kako za sada stvari stoje, Saudijska Arabija i Argentina, Urugvaj i Ekvador će ostati praznih šaka. 
Poznato je da će Mundijal 2026. godine biti u SAD, Kanadi i Meksiku, Arapi su uložili ogromne napore i novac da bi dospeli na mapu sveta, a pominjali su se i u zajedničkom domaćinstvu Argentina, Urugvaj i Ekvador.
Ipak, prema informacijama koje danas stižu iz madridskih medija, Španija, Portugal >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << i Maroko su najbliži domaćinstvu 2030. 
Prethodno je u Evropi SP bilo u Rusiji 2018, a pre toga u Nemačkoj 2006. godine, pa shodno toj praksi, ponovo će posle 12 godina pauze Evropa biti domaćin. 
Katar je dobio 2022. godine, stoga je bilo nerealno da Saudijska Arabija kao zemlja Bliskog istoka dobije odmah 2030. godine. 
Španija i Portugal su definitivno zemlje koje zaslužuju ovakvo domaćinstvo, pa i Maroko, koji je „preko puta“ Gibraltara i Sredozemnog mora, na severu Afrike. 
Uz to, Marokanci su bili hit na nedavnom Mundijalu na kom su došli do polufinala i na kraju zauzeli četvrto mesto. 
Jedna afrička zemlja bila je domaćin 2010, Južna Afrika, a sad

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.