Dve bronze za sambo reprezentaciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2016, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve bronze za sambo reprezentaciju

Proteklog vikenda prestonica Bugarske, grad Sofija, ugostila je veliki broj sambista i sambistkinja iz celog sveta, pa tako i srpske reprezentativce. Deset srpskih boraca branilo je boje naše države, i uz veliki broj pobeđenih mečeva uspeli su da osvoje dve bronzane medalje, jedno peto i tri sedma mesta.

Prvog dana takmičenja na borilište su izasli Ana Opačić (60kg), Dejan Tomac (68kg) i Vuk Raonić (kombat sambo 74kg). Dok su Ana i Dejan bili poraženi još u prvom kolu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od predstavnice Kameruna odnosno Uzbekistana, Vuk je uspeo da ostvari 3 pobede nad predstavnicima Kolumbije, Indonezije i Kazahstana i tako ostvario plasman na sedmo mesto.

Nešto bolji dan imali su borci koji su nastupili u subotu, Miroslav (74kg ) i Dragan Begović (100kg ). Miroslav je uspeo da ostvari tri pobede i dva poraza, zaustavljen je u finalu repesaža od predstavnika Kirgistana, što mu je bio dovoljno da se plasira na solidno sedmo mesto. Srpski predstavnik do 100kg, Dragan Begović pošao je stopama svog brata, pa je tako ostvario 3 pobede što ga je plasiralo na sedmo mesto na ovogodišnjem prvenstvu sveta.

Najblistaviji dan za srpske borce bio je poslednji dan takmičenja, nedelja. Na borilište je izašlo 5 boraca, 3 devojke i dva momka. Srebrni sa prvenstva Evrope, Vladimir Gajić (+100kg) podbacio je jos u prvom kolu protiv borca iz Bugarske, pa tako nije uspeo da uđe u repesažne borbe. Uroš Lopićić (kombat sambo 90kg) doživeo je dva poraza kako od Uzbekistanca tako i od Kirgistanca.

Prva na strunjaču od žena poslednjeg dana takmičenja izašla je Jovana Rogić (56kg). Nakon što je izvojevala dve pobede, Jovana je zaustavljena u polufinalu od predstavnice Rusije. U borbi za medalju Jovana je porazila veoma dobru Beloruskinju Kazanoi Krystisinu.

Prošlogodišnja šampionka Evropskih igara Ivana Jandrić (68kg) konačno se domogla medalje sa prvenstva sveta. Ivana je uspela da dođe do bronze pobedivši predstvanice Rumunije, Bugarske i kasnije u borbi za medalju i predstavnicu Gruzije. Jedini poraz Ivana je doživela od Finkinje Yilnen Johsnne razultatom 4:3.

"Dugo sam čekala ovu medalju. Nekako mi je stalno bila tako blizu a tako daleko. Znala sam da mogu, da imam kvalitet, ali sada se zaista lakše diše. Ovo mi je samo odskočna daska za studentsko prvenstvo sveta koje će se održati u decembru na Kipru", rekla je Jandrićeva.

Veoma dobru partiju pružila je i Milica Zabić (+80kg) kojoj tri pobede nisu bile dovoljne da se nađe među osvajačima medalja. Nažalost, u borbi za medalju Milica je poražena od predstavnice Sjedinjenih Američkih država razultatom 3:0.

Predsednica Sambo saveza Srbije Tatjana Trivić je izuzetno zadovoljna postignutim rezultatima.

"Ovogodišnje prvenstvo sveta uspelo je da okupi preko 80 zemalja i oko 500 takmičara. Naši borci su izvojevali 17 pobeda, što je bilo dovoljno za dve medalje i još 3 plasmana među naboljih sedam. Očekujemo da će naši borci postići još bolje rezultate u sledećoj godini".
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Svetske bronze za Srpkinje u sambou

Izvor: B92, 15.Nov.2016, 00:44

Reprezentativke Srbije osvojile su dve bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u sambou koje je održano u Bugarskoj...Bronzane medalje osvojile su Jovana Rogić u kategoriji do 56 kilograma i prošlogodišnja evropska prvakinja Ivana Jandrić u kategoriji do 68 kilograma..."Dugo sam čekala ovu medalju....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.