Dončić je ekstremno ponosan na to što je Slovenac

Izvor: B92, 05.Sep.2023, 18:22

"Dončić je ekstremno ponosan na to što je Slovenac"

Košarkaši Kanade, svi kao jedan, ističu Luku Dončića kao najveću pretnju pred četvrtfinalni duel dve selekcije na Svetskom prvenstvu.

Pobednik tog duela igraće protiv Srbije u polufinalu.

Velike reči za Dončića nizale su se na poslednjem treningu Kanade pred četvrtfinalni sudar ali je možda najbolji opis Lukinih igara za nacionalni tim, i uopšte odnos koji ima prema igranju za reprezentaciju, dao - a ko bi drugi - njegov saigrač iz Dalasa Dvajt >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pauel.

"On je veoma strastven prema košarci i prema reprezentaciji. Svaki put kad izađe na teren u dresu Slovenije osećate da tu pripada. Veoma je ponosan na to odakle dolazi, i ekstremno je ponosan što je Slovenac", izjavio je Pauel.

Kanađani znaju da ih u sredu sa druge strane čeka baš takav Dončić, ekstremno motivisan i ekstremno kvalitetan, i naravno gladan pobede.

Međutim, Kanađani imaju svoje adute u Gildžusu - Aleksanderu, Ar Džej Beretu i Dilonu Bruksu, koji su Špancima, na prethodnoj utakmici, ubacili 68 od ukupno 88 poena čitave ekipe.

Na prvi pogled Kanađani imaju "dubinu" u rosteru kakvu nema njihov naredni rival ali Slovenci imaju Dončića.

"Radujem se utakmici protiv Slovenije, sjajan su tim, a Luka je jedan od najboljih igrača na svetu što ja vidim svaki dan u klubu. Ima neverovatan kvalitet i biće nam potrebno mnogo napora da ga zaustavimo. On je motor ekipe, ali se mora isto tako reći da Slovenija ima još dobrih igrača oko njega. Sreli smo se u hotelu, srećan sam zbog njega. Dobri smo prijatelji inače. Ali sada moramo misliti svako na svoju reprezentaciju, dodao je Pauel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.