Izvor: Piplmetar.rs, 02.Dec.2022, 23:31

Dominacija Evropljana u mundijalskih Top 16: Ko će kada i na koga u osmini finala?

Mečevi zadnjeg kola u grupama H i G zaključili sastav nokaut runde Svetskog prvenstva u Kataru.
Četiri večerašnje utakmice zatvorile su spisak učesnika eliminacione faze prvog zimskog Mundijala u istoriji, a ono što prvo upada u oči jeste dominatno prisustvo selekcija sa tla Evrope – čak osam.
Grupu H su pregurali Portugal, čiju prvu poziciju nije ugrozio ni poraz od Južne Koreje (1:2), te njegov „dželat“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << iz Azije, dok se Urugvaju na kraju dramatične završnice nije isplatilo slavlje protiv Gane (2:0).
Posle njih na teren su izašle i selekcije iz grupe G. Srbija je morala da pobedi Švajcarsku, ali je izvukla deblji kraj (2:3), pa su se Sajdžije priključile Brazilu, čiji su rezervisti izgubili od Kameruna (0:1).
Pre toga, tokom ove sedmice, redom je popunjavan kostur osmine finala. Grupu A prošli su Holandija i Senegal, dok je u grupi B najviše bodova osvojio tandem Engleska – Sjedinjene Američke Države.
Iz grupe C dalje su prošli Argentina i Poljska, u grupi D najviše su pokazali branilac titule Francuska i Australija, Japan i Španija su diktirali stvari u grupi E, a Maroko i Hrvatska bili iznad ostalih u F grupi.
PAROVI OSMINE FINALA
3. decembar
Holandija – SAD (16.00)
Argentina – Australija (20.00)
4. decembar
Francuska – Poljska (16.00)
Engleska – Senegal (20.00)
5. decembar
Japan – Hrvatska (16.00)
Brazil – Južna Koreja (20.00)
6. decembar
Maroko – Španija (16.00)
Portugal – Švajcarska (20.00)

Opširnije
Izvor: Danas.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

BRAZILCI U PANICI: Nejmar pod velikim znakom pitanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2022, 14:12

Sledi im duel sa Južnom Korejom...Iako su izgubili od Kameruna, reprezentacija Brazila osvojila je prvo mesto u Grupi "G" jer "pol poziciju" osigurala prakrtično pre trećeg kola. Tite je promešao karte protiv Kameruna, tako da minimalan poraz nije bio tako bolan...Ipak, ono što mnogo više brine...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.