Đurković: Sve spremno za SP

Izvor: B92, 28.Nov.2013, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurković: Sve spremno za SP

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković izjavio je da je sve spremno za početak Svetskog prvenstva za rukometašice.

Svetsko prvenstvo održaće se od 6. do 22. decembra u Beogradu, Nišu, Zrenjaninu i Novom Sadu.

"Sada, osam dana pre početka, mogu da kažem da je sve spremno za početak takmičenja. Verujem da ćemo i ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Svetsko prvenstvo odraditi kako se od nas očekuje", rekao je Đurković.

Đurković je dodao da je optimista kada je u pitanju plasman reprezentacije Srbije i da je siguran da će devojke dati svoj maksimum.

Voleo bih da naša reprezentacija bude samo stepenik više nego na prošlom Evropskom prvenstvu, kada je zauzela četvrto mesto. Sada je drugačiji sistem takmičenja i veoma je važno da u grupi ostvari što bolji plasman“, rekao je Đurković i dodao da Evropsko prvenstvo bilo veliko iskustvo, koje je pokazalo da rukometašice mogu da pobede Francusku, Dansku, Ukrajinu.

Na pitanje kakvo je interesovanje za predstojeće takmičenje, Đurković je odgovorio:

Za sada ide solidno prodaja karata, naročito u Nišu i Novom Sadu, nešto slabije u Beogradu. Mislim da ćemo uspeti da nadmašimo broj prodatih ulaznica i broj gledalaca sa prošlog takmičenja“.

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović istakao je da je takođe optimista uoči Svetskog prvenstva.

Naš cilj je odavno da 2013. osvojimo medalju. Rukometašice su sada četvrte u Evropi, daleko bolje nego kada smo postavili cilj“, rekao je Marjanović.

Srbija će se takmičiti u Grupi B u Nišu sa selekcijama Japana, Brazila, Alžira, Danske i Kine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.