Đoković i Ivanovićeva opet na Hopmanovom kupu

Izvor: Politika, 03.Avg.2010, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković i Ivanovićeva opet na Hopmanovom kupu

Novak Đoković (drugi na svetskoj listi) i Ana Ivanović (60) biće u našem timu na XXIIIHopmanovom kupu u tenisu u Pertu dogodine (1-8. januar).

Njih dvoje su učestvovali i na XVIIIkupu (30. decembar 2005 – 6. januar 2006), a Đoković je s Jelenom Janković bio finalista XXkupa (29. decembar 2007 – 4. januar 2008).

Izgubili su od američkog tima s Merdijem Fišom i Serenom Vilijams >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << s 2:1, a odluka je pala u poslednjem meču – igri parova.

Na nezvaničnom svetskom ekipnom prvenstvu za mešovite parove igraće i: SAD (Serena Vilijams, Džon Izner), Belgija (Žistin Enen, Stiv Darsis), Francuska (Kristina Mladenović, Gael Monfis) i domaćin Australija (Lejton Hjuit još čeka partnerku).

Poslednji učesnik biće pobednik kvalifikacija u Aziji.

– Radujem se povratku na Hopmanov kup. To je i Ani i meni odlična priprema za Međunarodno prvenstvvo Australije. Učinićemo sve da pobedimo – kazao je Đoković za zvanični sajt takmičenja.

Ivanovićeva je kazala:

– Čast mi je što ću ponovo braniti boje Srbije na Hopmanovom kupu. Igranje u Pertu pre četiri godine mi je jedna od najdražih uspomena u dosadašnjoj karijeri. Organizatori su pažljivi prema igračima, a tribine su uvek pune. Đoković i ja smo prijatelji i zabavno nam je kad smo zajedno na terenu. Često najbolje igram kada sam bez opterećenja, ali učinićemo sve da osvojimo trofej.

G. A.

objavljeno: 03/08/2010
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Novak Đoković,   Tenis,   Jelena Janković

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.