Delfini poraženi od Španije u četvrtfinalu

Izvor: RTS, 23.Jul.2019, 06:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Delfini" poraženi od Španije u četvrtfinalu

Vaterpolo reprezentacija Srbije neće se boriti za medalju na Svetskom prvenstvu u južnokorejskom Kvangdžuu pošto je u četvrtfinalnom duelu poražena od Španije 12:9 (2:1, 5:2, 3:4, 2:2). Španci će za finale igrati protiv Hrvatske.
Podmlađeni sastav Srbije nije uspeo da parira raspoloženom vicešampionu Evrope. Mladi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tim Dejana Savića od starta je jurio zaostatak, uvećan za pet razlike u drugoj deonici, što je kasnije bilo nedostižno protiv znatno iskusnijih Španaca.

Najefikasniji na meču bio je Strahinja Rašović sa četiri gola, dok su na drugoj strani po dva dali Francisko Fernandez, Rožer Tahulj i Alberto Munaris. 
"Delfine" sada čeka meč za plasman od 5. do 8. mesta dok Španiju u borbi za medalju čeka u polufinalu selekcija Hrvatske koja je savladala Nemačku 10:8.
Srbija: Rističević, Mandić, V. Rašović, Ranđelović, Ćuk, Lazić, Vico, Dedović, Jakšić, Drašović, Stojanović, S.Rašović, Dobožanov. Selektor: Savić.
Španija: Lopez-Pinedo, Munariz, Granados, De Toro, Kabanas, Larumbe, Baroso, Fernadez, Taul, Perone, Malarač, Bustos, Lorio. Selektor: Martin
U ostalim četvrtfinalnim duelima sastaju se Mađarska - Australija i Italija - Grčka.
Tok meča:
08.06 - Kraj meča Španija - Srbija 12:9.
07.51 - Završen je i treći period igre, Španija i dalje sa tri gola prednosti - 10:7.
07.48 - Golom Vica na dva minuta pre kraja treće deonice "delfini" smanjuju na 10:7.
07.37 - Španci prvi do gola u trećoj četvrtini, odmah uzvraća Ranđelović za 8:4.
07.31 - Poluvreme na meču, Španija - Srbija 7:3. Bolja igra rivala u dosadašnjem delu meča uz česta isključenja naših iggrača. Dva gola za "delfine" postigao je Rašović, jedan Jakšić.
07.26 - Selektor Dejan Savić prinuđen da zatraži tajm-aut, visoko vođstvo Španije - 6:1.
07.21 - Španci sa dva vezana pogotka vode sa 4:1.
07.18 - Naši vaterpolisti ne koriste čak dva igrača više u jednom napadu da dođu do izjednačenja...
07.14 - Prva četvrtina zavšena je vođstvom Španije od 2:1.
07.12 - Strahinja Rašović postiže prvi pogodak za "delfine" - 1:2.
07.05 - Španci prvi do gola na meču, strelac Francisko Fernandez.
07.00 - Počela je utakmica u južnokorejskom Kvangdžuu, Španci prvi doplivavaju do lopte i imaće prvi napad na meču.
06.25 - Igrači su izašli na plivalište i intonirane su himne dve zemlje.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neprepoznatljiva Srbija zaustavljena u četvrtfinalu SP

Izvor: B92, 23.Jul.2019

Vaterpolisti Srbije poraženi su od Španije 12:9 (2:1, 5:2, 3:4, 2:2) u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kvangdžuu...Podmlađeni tim Dejana Savića nije bio ni nalik onoj ekipi koja je pre nekoliko dana razbila Grčka...Srbija je loše ušla u meč, Španci brzo stižu do dva gola prednosi, ali krajem...

Nastavak na B92...

KRAJ: Srbija – Španija 9:12

Izvor: Večernje novosti, 23.Jul.2019

Srpski vaterpolisti nisu uspeli da se plasiraju u polufinale SP Srpski vaterpolisti neće se boriti za medalju na 18. SP u Gvandžou.Podmlađeni tim Dejana Savića poražen je u četvrtfinalu od Španije 12:9 i igraće za plasman od 5. do 9. mesta.Uskoro opširnije..

Nastavak na Večernje novosti...

JEDVA ČEKAM okršaj sa bivšim saigračima

Izvor: 011vodič.com, 23.Jul.2019

Foto: Tanjug/AP Reprezentacija Srbije će na predstojećem Svetskom prvenstvu za košarkaše u Kini u grupi igrati protiv Italije koja će imati na raspolaganju iskusnog Danila Galinarija. Iskusni košarkaš je u intervjuu za “Gazeta delo Sport” rekao da bi Italija mogla da bude iznenađenje Mundobasketa....

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.