Debakl očajne Srbije protiv Španije

Izvor: B92, 21.Jan.2013, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Debakl očajne Srbije protiv Španije

Rukometaši Srbije eliminisani su u osmini finala Svetskog prvenstva u Španiji posle ubedljivog poraza od selekcije domaćina rezultatom 31:20.

Utakmica je rešena već u prvom poluvremenu u kome su Španci stekli prednost od osam golova i potom rutinski priveli meč kraju.

Igra naše selekcije se raspala, bezidejni napadi završavani su gubitkom lopte, a jedina svetla tačka ponovo je bio golman Darko Stanić. Vratile su se stare boljke u vidu sporih napada preko bekova, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bez proigravanja krila i kontranapada.

Tekstualni prenos možete pratiti na našem sajtu.

Španci su poveli golom Horhea Mekede sa bekovske pozicije. Posle nekoliko loših uvodnih napada, rukometaši Srbije su konsolidovali, pre svega na bekovskim pozicijama. Prvih pet minuta igralo se gol za gol, a onda su Španci odlepili na plus tri. Reprezentativci Srbije su imali dva uzastopna isključenja, najpre Petar Nenadić, potom Rajko Prodanović, vezali su se bezidejni napadi, a na golu Španije sjajan je bio Arpad Šterbik.

Španci su u 11. minutu stigli do prednosti od četiri gola, a onda su usledile dve situacije koje bi trebalo da su probudile naše igrače. Darko Stanić je odbranio dva zicera, Viran Moros je dobio crveni karton nakon što je udario u lice Zelenovića. Međutim, dva napada sa igračem više Srbija nije iskoristila i domaćin je poveo sa 9:4.

Nizali su se spori napadi reprezentacije Srbije koja je golove postizala samo sa bekovskih pozicija. Sa druge strane, izabranici selektora Vukovića nisu imali rešenja za protivničke bekove i Španija u samom finišu prvog poluvremena stiže do maksimalnih devet golova prednosti. Do odlaska na odmor, Nikčević je smanji na 20:12.

Srbija je u prvom poluvremenu imala čak 15 izgubljenih lopti, a protivnik samo pet.

Nastavak nije doneo bolju igru našeg tima. Španci su igrali nešto opuštenije, promašili su nekoliko odličnih prilika, ali rukometaši Srbije to nisu iskoristili pre svega zahvaljujući sjajnom Šterbiku. Domaćin je sve vreme igrao dovoljno dobro da sačuva visoku prednost i da ne dozvoli Srbiji da unese neizvesnost u meč.

Španci su u 50. minutu ponovo stigli do devet golova prednosti, a minut kasnije naša reprezentacija ostaje bez Mijaila Marsenića koji je dobio crveni karton.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.