Dalić: Pobeda za ljude koji jedva preživljavaju i branitelje

Izvor: N1 televizija, 16.Jun.2018, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dalić: Pobeda za ljude koji jedva preživljavaju i branitelje

Selektor reprezentacije hrvatske Zlatko Dalić bio je ponosan na svoju ekipu posle pobede u prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu.

Hrvatska je u Kalinjingradu savladala Nigeriju sa 2:0 i nastavak takmičenja očekuje sa prve pozicije u grupi D.

"Čestitam igračima na pobedi i disciplini u igri. Igrali smo za naše ljude u Hrvatskoj koji se muče i preživljavaju, igrali smo za naše branitelje. Hvala našim navijačima koji su došli ovde. Mi ćemo i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sa ponosom igrati za Hrvatsku", rekao je Dalić za "Index.hr" i nastavio:

"Što se utakmice tiče, ispalo je dobro. Malo ćemo proslaviti i okrenuti se Argentini. Dalek je put do prolaska grupe, ovo je samo mali korak. Dali smo dva gola iz prekida. Bilo je teško, Nigerija ima dobre individualce. Mi smo bili na nivou, mnogo smo trčali i na kraju zasluženo pobedili.".

A clean sheet for Dejan Lovren. ✅

2-0 #WorldCuppic.twitter.com/EmckQ9Grc4

Dalić je naveo i da je ulaskom Brozovića ekipa dobila mirnoću.

"Zatvarali smo utakmicu tako da smo branili loptu. Pobornik sam zadnjeg veznog koji čuva poziciju, ali s Lukom i Raketom u sredini sam tražio i dobio protok lopte. Nedostajao je dubinski pas, Kramarić je čekao, ali nije dobio pravu loptu, nedostajalo mi je prodornosti Rebića i Perišića, ali oni su radili mnogo u fazi obrane. Bilo bi teško da se moramo vaditi na Argentini," dodao je Dalić.

Hrvatska se u drugom kolu 21. juna sastaje sa Argentinom koja je u subotu remizirala sa Islandom, poslednjim rivalom Dalićevog tima 26. juna.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Dalić: Pobeda za sve one koji se muče i preživljavaju

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jun.2018, 00:19

Hrvatska reprezentacija svladala je Nigeriju s 2:0 u prvom kolu Svetskog prvenstva...Selektor Zlatko Dalić je srećan zbog pobede njegovih izabranika i poručuje da je ovo trijumf za "sve ljude u Hrvatskoj koji se muče"..."Teška utakmica, ali čestitam igračima i hvala navijačima. Igrali smo za...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.