Da li se slažete, večeras je najvažnija utakmica u istoriji Srbije!

Izvor: Sportske.net, 05.Sep.2017, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li se slažete, večeras je najvažnija utakmica u istoriji Srbije!

Ljudi, mnogo je važno...

O tome je juče u Irskoj govorio i naš reprezentativac Nemanja Matić.

On je naglasio da je večerašnji meč protiv Republike Irske možda i najvažniji od osamostaljenja Srbije, iako su ''Orlovi'' 2010. već igrali na Svetskom prvenstvu.



''Ovo je najvažnija utakmica za nas u kvalifikacijama i možda u istoriji fudbala u Srbiji. Naravno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << prethodno je postojala Jugoslavija, kada su odigrane brojne velike utakmice u evropskim i svetskim takmičenjima.

Ali, od kada je Srbja samostalna država, ja mislim da je ova utakmica jedna od najvažnijih, jer ako pobedimo, znaćemo da smo veoma blizu plasmanu na Svetsko prvenstvo i to je veoma, veoma važno za naš fudbal i našu zemlju, jer mi smo mala zemlja i fudbal nam mnogo znači'',
objašnjava Matić.

Utakmica počinje u 20:45h, dovoljno smo dugo čekali na plasman na Mondijal, vreme je da nas ''Orlovi'' ponovo obraduju.

Naravno, neće još biti teoretski sve rešeno, ali našim rivalima će ostati još samo to, nada u nekakvu ludu teoriju.

Inače, Matića su irski novinari potom pitali o Mančester Junajtedu, odličnom startu ekipe sa Old Traforda, čime je naš vezista, naravno, veoma zadovoljan.

''Videćemo. Veoma je rano za procene, jer smo odigrali samo tri utakmice. Jasno je da smo startovali dobro, sa devet osvojenih bodova, bez primljenog gola, pa sam zbog toga veoma srećan.

Ali, sezona je veoma duga i čeka nas veliki broj mečeva. Videćemo krajem maja gde smo. Ono što u ovom trenutku mogu da kažem, to je da sam veoma srećan što sam član tako velikog kluba kakav je Mančester Junajted. Takođe, maksimalno sam koncentrisan na moj posao u nacionalnom timu pred meč protiv Irske'',
zaključio je Matić.

Prijala su mu i poređenja sa Rojem Kinom.

''Kada sam počeo da pratim fudbal, on je bio jedan od najboljih vezista u Premijer ligi, ako ne i najbolji. Ja sam se trudio da nešto naučim mnogih igrača, kako bih sebe unapredio. Naravno, on je bio jedan od tih igrača'', zaključio je Matić.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.