Da biste išli na Mundijal morate da imate ovakvog majstora: Danska slavi Kristijana Eriksena! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 14.Nov.2017, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da biste išli na Mundijal morate da imate ovakvog majstora: Danska slavi Kristijana Eriksena! (VIDEO)

Fantastični vezista Totenhema postigao het-trik u fenomenalnoj pobedi svog tima u Dablinu

Da biste mogli ravnopravno da učestvujete na Svetskom prvenstvu, u svojim redovima morate da imate nekog majstora. Irska ga nema, a Danska ima jednog vanserijskog - Kristijana Eriksena! Fantastični vezista engleskog Totenhema postigao je het-trik u Dablinu, koja su selekciju Agea Hareidea odvela na najveću >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << fudbalsku scenu – 1:5 (1:2).

Danska je večeras bila veliki tim na Aviva stadionu. Irska je počela utakmicu iz snova i povela ranim golom Šejna Dafija. Ali, kao da je taj pogodak uticao da selekcija Martina O'Nila iskoči iz koloseka, ostane bez sistema igre već do kraja prvog poluvremena, ali i bez prednosti.

Danci su uz mnogo sreće izjednačili autogolom Sajrusa Kristija na isteku pola časa igre, kojem je prethodio udarac Andresa Kristansena. Eriksen je fudbalsku maštu prvi put upotrebio samo tri minuta kasnije, kada je matirao najboljeg igrača Irske u ovom dvomeču, čuvra mreže Midlzbroa Darena Rendolfa.

Sjajni vezista je u istom ritmu nastavio i u drugom poluvremenu, pokazao da i levicom može da pošalje hiruški precizan udarac u gol rivala. Ipak, utisak ne bi bio kompletan da sjajni vezista u 74. minutu nije iskoristio katastrofalnu grešku Stivena Vorda iprojektilom zakucao plasman svog nacionalnog tima na Svetsko prvenstvo.

Irska je večeras platila danak vrlo slabih partija tokom kvalifikacija, pa je jasno da ovaj tim nije imao kapacitet da se domogne još jednog velikog takmičenja. Danska takođe nije blistala u kvalifikacionom ciklusu, ali je nakon svega viđenog u dvomeču zaslužila da se nađe među odabranim svetskim selekcijama.

Kristijan Eriksen je nadmašio je legende danskog fudbala Alena Simonsena i Denisa Romedala na večnoj listi strelaca sa 21 postignutim golom u nacionalnom timu. Večeras je stigao do brojke od 11 postignutih golova na ukupno 12 mečeva u kompletnim kvalifikacijama, računajući i baraž mečeve sa Irskom.

EVROPSKI BARAŽ – REVANŠI:

Švajcarska –S. Irska 0:0, prvi meč 1:0

Grčka – Hrvatska 0:0, prvi meč 1:4

Italija – Švedska 0:0, prvi meč 0:1

Rep. Irska – Danska 1:5 (1:2), prvi meč 0:0

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.