DONČIĆ I DRAGIĆ SPREČILI SENZACIJU: Pobeda Slovenije na radost Hrvata!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2022, 20:10

DONČIĆ I DRAGIĆ SPREČILI SENZACIJU: Pobeda Slovenije na radost Hrvata!

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Košarkaška reprezentacija Slovenije pobedom je završila prvi prozor kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, savladana je selekcija Švedske rezultatom 84:81. Nekadašnji prvak Evrope su na kraju došli do zacrtanog cilja, ali uz mnogo sreće...

Zvezda slovenačkog tima, Luka Dončić je umalo od heroja prerastao u tragičara utakmice pošto je u neizvesnoj završnici njegov loš pas mogao biti koban po goste.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />Naime, Šveđani su imali napad pri vođstvu gostiju 82:81, Hakanson je promašio za tri, Dončić uhvatio loptu, ali je "dodao" u ruke protivničkom igraču, koji je asistirao Larsonu koji je, na sreću po Slovence, promašio otvorenu trojku.

Luka Doncic is pretty good at basketball 🤷‍♂️#FIBAWC | #WinForAll pic.twitter.com/vVoaZ1z9Ql

— FIBA Basketball World Cup (@FIBAWC) July 3, 2022

U preostalom vremenu Slovenija je sa penala potvrdila ovu izuzetno tesno izvijevanu pobedu.

Luka Doncic vs Sweden:

18 pts

1/2 2pts

3/7 3pts

7 reb

2 ast

IN THE FIRST HALF. pic.twitter.com/SMlipsOygQ

— Marco Pagliariccio (@loupaya) July 3, 2022

Dončića je meč završio sa 18 poena a daleko najbolji u redovima pobednika bio je Goran Dragić sa 20 postignutih koševa.

Kod Šveđana, najbolji je bio Ludvig Hakanson sa 24 poena, dok je preostali "dvocifreni" bio Birgander sa 15.

Ovom pobedo je selekcija Slovenije "produžila život" Hrvatskoj kojoj je za prolazak u drugi deo kvalifikacija bila potrebna upravo ova pobeda. Naravno, preostalo je da Hrvati obave svoj deo posla i večeras (20) pobede Fince.

Slovenija je grupu završila sa skorom 4-2, Finsi su na 4-1 (meč manje), dok Šveđani imaju 2-4, a Hrvati 1-4 i meč manje.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.