DELFINI ČEKAJU HRVATE: Poznati svi parovi nokaut faze na Svetskom prvenstvu

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2024, 11:24

DELFINI ČEKAJU HRVATE: Poznati svi parovi nokaut faze na Svetskom prvenstvu

Slede borbe za medalje.

Završena je grupna faza Svetskog prvenstva u vaterpolu koje se održava u Dohi. Srbija je izborila direktan plasman u četvrtfinale, a protivnik će joj biti bolja reprezentacija iz duela Hrvatska - Kina.

Izabranici selektora Uroša Stevanovića su bez poraza okončali takmičenje u grupi C. Savladali su Japan, Crnu Goru i Sjedinjene Američke Države. I, najvažnije izborili plasman na Olimpijske igre u Parizu.

 duela Hrvatska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - Kina.

Vaterpolisti Srbije su bez poraza okončali takmičenje u grupi C. Savladali su Japan, Crnu Goru i Sjedinjene Američke Države. I, najvažnije izborili plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Srbija ispunila cilj

Srbija je na nedavno završenom šampionatu Evrope zauzela sedmo mesto, dok je prošle godine u Fukuoki na Svetskom prvenstvu bila četvrta. Prvenstvo sveta u Dohi je ujedno bila prilika da se popravi utisak. Za sada je to učinjeno, ali se u nastavku takmičenja očekuju teži mečevi, pre svega četvrtfinalna utakmica.

Protivnik Srbiji biće bolja selekcija iz duela Hrvatska - Kina. Vicešampioni Evrope, Hrvati slove za favorite protiv Kineza.

Direktan plasman u četvrtfinale, na osnovu liderskih pozicija u grupi,  pored Srbije obezbedile su reprezentacije Španije, Grčke i Mađarske. Pomenute selekcije moraće da sačekaju bolje timove iz osmine finala prvenstva sveta.

Parovi osmine i četvrtfinala:

Crna Gora/Rumunija - Španija

SAD/ Italija - Grčka

Hrvatska/Kina - Srbija

Australija/Francuska - Mađarska
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.