Crnogorci uvereni u pobedu: Srbija je individualno jaka, ali mi smo bolji tim

Izvor: B92, 06.Feb.2024, 15:43

Crnogorci uvereni u pobedu: Srbija je individualno jaka, ali mi smo bolji tim

Vaterpolisti Srbije u sredu od 15.30 igraju protiv Crne Gore u drugom kolu Svetskog prvenstva u Dohi.

Ekipa Uroša Stevanović na otvaranju šampionata sveta pobedila je Japan (17:10) i uzela tri boda, dok su Crnogorci posle penala slavili protiv SAD (16:15) i uzeli su dva boda.

Okršaj "ajkula" i "delfina" važan je zbog borbe za prvo mesto u grupi, koje vodi direktno u četrvtfinale, ali i ulaznica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Olimpijske igre u Parizu.

"Nadamo se pobedi i da možda kao prvi odemo u četvrtfinale. Srbija je individualno vrhunska ekipa, ima nekoliko igrača svjetske klase, ali mislim da smo mi mlađi, poletniji i spremniji od njih... Mislim i da imamo bolje plivanje i bolju komunikaciju između sebe. Našu prednost bih tražio u našem timskom duhu i želji. Mislim da imamo realne i dobre šanse", poručio je iz crnogorski centar Miroslav Perković.

Sličnog stava je i Dušan Matković.



"Imaju nekoliko izuzetnih pojedinaca, a naš cilj je pre svega da njih zaustavimo. Isto tako smatramo da Srbija ne bi trebalo da parira našem ritmu ako sve bude kako treba. Idemo korak po korak...",
naglasio je Matković.

Srbija i Crna Gora i prošle godine na SP u Fukuoki igre se su u grupnoj fazi, a srpski vaterpolisti slavili su posle penala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.