Izvor: MozzartSport.com, 25.Sep.2021, 13:54

Caković: Zaboravimo utakmice iz grupe, moramo bolje u eliminacijama

Selektor kadetske odbojkaške reprezentacije Srbije izneo utiske posle prve faze Svetskog prvenstva u Meksiku

Sa maksimalnim učinkom mlade nade naše odbojka nastavljaju takmičenje u Meksiku. Kadetkinje Srbije su u grupnoj fazi ostvarile četiri pobede, pa u osminu finala idu sa prve pozicije grupe A. Prvi eliminacioni meč odigraće u nedelju od 21 čas po našem vremenu protiv Perua.

Na tom susretu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << selektor Jovo Caković očekuje bolju igru u odnosu na meč poslednjeg kola protiv Meksika.

Čestitke mom timu na trijumfu. Ne tako sjajna igra, ali pobeda je bitna“, rekao je Jovo Caković posle utakmice sa domaćinom. „Moramo da zaboravimo mečeve iz grupe i da se pripremimo za utakmicu osmine finala koju igramo u nedelju. Pripremićemo se dobro i verujem da ćemo da igramo bolje nego protiv Meksika. Pa da uđemo, ako bog da, među osam reprezentacija na svetu“.

Iako su dobile utakmicu maksimalnim rezultatom, nije baš sve štimalo kako treba u igri Srbije. U drugom setu su naše devojčice skoro sve vreme gubile, ali su se u finišu bolje snašle i dobile ga – 25:23.

Taj period nam je pokazao da moramo da igramo bolje i da timski napredujemo ukoliko želimo dobar rezultat u Durangu. Sledi eliminaciona faza, tako da ne smemo da izgubimo koncentraciju. Publika je protiv domaćina bila neverovatna, Meksiko je pred njima dobro odigrao“, zaključio je Jovo Caković.

Naša odbojkašica Nina Mandović je kratko iznela svoje viđenje poslednjeg susreta u grupnoj fazi.

Nadala sam se da ćemo da odigramo malo bolje, ali to će se popravljati iz utakmice u utakmicu“, naglasila je Mandovićeva.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.