ČEFERIN PRETI FIFA: Moguć je evropski bojkot Svetskog prvenstva

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Sep.2021, 23:04

ČEFERIN PRETI FIFA: Moguć je evropski bojkot Svetskog prvenstva

Svetska kuća fudbala i dalje nastavlja sa planom o Mondijalu na svake dve godine.

Od trenutka kada je FIFA objavila svoju ideju da bi Svetska prvenstva mogla da se održavaju na svake dve godine umesto dosadašnje četiri, ne smiruju se strasti u evropskom i svetskom fudbalu. Tako je UEFA na sastanku Izvršnog odbora u Kišinjevu ponovo kritikovala ideju FIFA i pozvala je da prestane sa sprovođenjem plana o Mondijalu na svake dve godine, kao i da se uključi u istinske razgovore >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o reformi međunarodnog kalendara utakmica. UEFA je objavila kako je još 14. septembra zatražila sastanak s FIFA, ali da još nije dobila odgovor.

 - UEFA je razočarana usvojenom metodologijom, koja je do sada dovela do radikalnih promena koje su promovisane pre nego što su učesnici imali priliku prisustovati na bilo kom konzultaciskom sastanku - objavila je UEFA.

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin već je upozorio na potencijalni evropski bojkot Svetskog prvenstva ukoliko se planovi FIFA ostvare.

 - Možemo odlučiti da nećemo igrati - rekao je Čeferin. - Koliko ja znam, Južnoamerikanci su na istoj strani. Dakle, sretno s takvim Svetskim prvenstvom. Mislim da se to nikada neće dogoditi jer je toliko suprotno osnovnim načelima fudbala.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Keli, ćerka vozača formule 1 Nelsona Pikea

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.