Buongiorno Italia: Bufon ne želi da se oprosti večeras

Izvor: MozzartSport.com, 13.Nov.2017, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buongiorno Italia: Bufon ne želi da se oprosti večeras

Glavna tema na Apeninskom polustrvu je revanš sa Šveđanima u baražu za Mundijal

 (Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Čizma je na nogama! Revanš meč plejofa za Mundijal u Rusiji Italija – Švedska je u prvom planu svih italijanskih medija. Raspoloženje ide od optimizma do pesimizma i predviđanja apokalipse, ne samo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sportske već i finansijske. A piše se i rimskom derbiju koji se igra u u subotu.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

"Sve ili ništa. Ventura stavio sve na kocku da izbegne apokalipsu”, sa tim upozorenjem otvara današnje izdanje Gazeta povodom revanš utakmice plejofa za Mundijal u Rusiji. U podnaslovu se ističe da Italija mora da pobedi sa dva gola razlike da bi preokrenula rezultat iz prve utakmice. “Azuri će imati podršku 74.000 navijača na San Siru. Ne odsustvujemo sa Mundijala od 1958. godine, ako se to dogodi Ventura će dobiti otkaz”, tvrdi milanski dnevnik.

Na naslovnici se objavljuje i verovatnih 11 koji će istrčati na teren od prvog minuta. Izbor Venture je već proizveo velike polemike jer će Insinje ponovo biti na klupi, kao i formacijska postavka 3-5-2. Na golu će biti Bufon, odbrana sa Barzaljijem, Bonučijem i Kjelinijem, sredina trenera sa Kandrevom, Florencijem, Žoržinjom, Parolom i Darmjanom dok će napadački par činiti Imobile i Gabijadini.

“Bufon ne želi da se oprosti od reprezentacija večeras: Ne smemo da se naviknemo na osrednjost”, izjavio je kapiten Azura i Juventusa. Gazeta objavljuje i intervju i legendu itailjanskog fudbala: ”Potrebne su noge i hrabrost. Nema zezanja, prolazimo mi”, optimista je Grmljavina, nadimak koji je Rivi dao Đani Brera kojeg je Ivan Tomić imitirao kao što je Oliver Mlakar kopirao Majka Bonđorna.

Na unutrašnjim stranama se upozorava da bi neuspeh Azura imao  apokaliptični efekat ne samo za sportski ugled Italije već i na finansijsku situaciju FS Italije budući da bi izostala zarada od 100.000.000 evra.

U vrhu naslovne Gazeta piše da Federika Kjezu ne želi samo Napoli već i Inter: ”Kjeza: ljubičasti pakt s pogledom na Inter”. List piše da je Kjeza obnovio ugovor sa Fjorentinom ali da je već gotovo sve utanačeno da sledećeg leta pređe u Inter za 50.000.000 evra. Gazeta informiše da je u očima Spaletija Kjeza jedan od igrača koji su neophodni da Nerazuri naprave kvalitativni skok i uhvate priključak sa najvećim evropskim klubovima. Prema istim izvorima, Kjeza će potpisati petogodišnji ugovor sa Interom.

CORRIERE DELLO SPORT

“Mi prolazimo”, puca od optimizma Korijere mada neki u tom naslovu vide pokušaj da se sakrije strah od ishoda večerašnjeg meča Italija- Švedska. “Cela Italija želi da pobedi Švedsku i daje veliki podstrek Azurima. Ventura izabrao Florencija, Žoržinja i Gabijadinija”, ističe rimski dnevnik imena trojice novih startera u odnosu na prvu utakmicu u predgrađu Stokholma.

U redakcijskom komentaru direktoro Korijerea Alesandro Vokaleli objašnjava zašto Italijani treba da imaju poverenja u svoju nacionalnu selekciju. Vokaleli piše da je Italija mnogo jača od Švedske, da ima takve asove kao što je Bufon koji ne staju na prvu liniju ako nisu uvereni u ono što rade i da Ventura nije propast italijanskog fubala, kako ga pojedinci predstavljaju.

TUTTOSPORT

“Tišina i u Moskvu” ili “Ni mušica da se čuje”, može na dva načina da se prevede naslov Tutosporta budući da se ime glavnog grada Rusije i imenica “mušica” izgovaraju i pišu na isti način “mosca”.

Torinski dnevnik objavljuje fotografiju Bufona i podržava stav kapitena Azura da je vreme priča prošlo i da su sada neophodna dela. “Moramo da ostanemo jedinstveni. Želeo bih da navijači barem večeras ostave po strani njihove klupske dresove i obuku samo dres Azura. Potrebna je odlučnost, ne smemo da se naviknemo na osrednjost”, citira list reči Bufona.

Direktor Tutosporta Paolo De Paola za razliku od svog kolege Vokalelija strožiji je prema nacionalnoj selekciji i selektoru Venturi: ”Plasman na SP je minimalni cilj”.

“Teorije zavera su raskrinkane, Juventus je u vrhu tabele i sa primenom VAR-a”, iznosi Tutosport statističke podatke koji potvrđuju njihovu tezu da nije tačno da je Juve osvajala veliki broj trofeja u Italiji zahvaljući pomoći sudija.

“Kairo hoćeš u Evropu? Onda moraš da potrošiš barem polovinu novca koji si zaradio iz prethodnog prelaznog roka”, poručuje list vlasniku Torina. Prema Tutosportu, Toro bi trebalo da potroši 15.000.000 evra za dovođenje alternative za Belotija i pouzdanog vezistu.

Piše: Željko Pantelić

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Buongiorno Italia: Apokalipsa

Izvor: MozzartSport.com, 14.Nov.2017, 12:16

Italijanska štampa osula drvlje i kamenje..(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)..Italijanska štampa je osula drvlje i kamenje na selektora Đampjera Venturu u predsednika FS Italije Karla Tavekija koje smatra najodgovornijim za neuspeh Azura i predstavlja kao vrhunac licemerja što još uvek nisu...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.