Brazilci bolji u prijateljskom meču – prvi poraz Amerikanaca na SP

Izvor: B92, 28.Sep.2018, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazilci bolji u "prijateljskom" meču – prvi poraz Amerikanaca na SP

Odbojkaši Brazila pobedili su reprezentaciju SAD sa 3-0, 25:20, 25:18, 25:19 u drugom meču grupe I fajnal siksa Svetskog prvenstva u Italiji i Bugarskoj.

Brazilci su lako izašli na kraj s Amerikancima, s tim što su obe ekipe odigrale praktično prijateljski meč i nisu mnogo forsirale.

Izašli su na teren u rezervnim sastavima jer su unapred i jedni i drugi obezbedili polufinale, pa brazilski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << korektori nisu tukli po lopte iz sve snage, a odbojkaši SAD se nisu branili kao obično.

Ovo je ujedno bio i prvi poraz Amerikanaca na prvenstvu. Obe ekipe su ranije pobedile Rusiju pa Brazil ide u polufinale kao prvoplasirani, a SAD kao drugoplasirana ekipe iz grupe I.

Najefikasniji kod pobednika je bio Evandro Guera sa 19 poena, pratio ga je Eduardo Bareto da Silva sa 11. Kod Amerikanaca nisu igrali Šođi, Anderson, Rasel i Sander pa su rezervisti dobili šansu da se pokažu.

Bolji od ostalih iz svoje ekipe je bio Džefri Džendrik Li sa devet poena, koliko je imao Džejk Lengloa.

Na drugoj strani se u grupi J tek čeka rasplet. Srbija je u četvrtak i porazom od Poljske 0-3 prošla dalje, dok će Poljaci i Italijani u međusobnom meču odlučivati sa kog će mesta Srbija u polufinale.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nezainteresovani i Brazilci i Amerikanci, igrali samo što pre da završe!

Izvor: Sportske.net, 28.Sep.2018

Ko bi rekao da ćemo jednu od najslabijih utakmica na Svetskom prvenstvu gledati u top 6 fazi...Sada je sve poznato, Brazilci su uspeli da nanesu prvi poraz Amerikancima na ovom prvenstvu, bilo je 3:0 (25:20, 25:18, 25:19)...I jedna i druga reprezentacija su nastupile sa rezervama, svi su želeli samo...

Nastavak na Sportske.net...

Italijani pobedili posle pet setova, Poljaci overili polufinale SP

Izvor: B92, 28.Sep.2018

Odbojkaši Italije pobedili su Poljsku sa 3-2 u poslednjoj utakmici grupe J fajnal siksa SP u Italiji i Bugarskoj...Ovo je bila pirova pobeda Italije koja je i pored trijumfa ostala bez polufinala Svetskog prvenstva, dok je Poljska prošla kao prva u grupi ispred Srbije i Italije...Poljskoj je bio dovoljan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.