Bravo za Santoša – Ronaldo je pali idol

Izvor: B92, 08.Dec.2022, 10:08

"Bravo za Santoša – Ronaldo je pali idol"

Kristijano Ronaldo je postao superzvezda koju niko ne želi, navodi BBC u osvrtu na pobedu Portugala protiv Švajcarske (6:1).

Pišući o plasmanu portugalske reprezentacije u četvrtfinale Svetskog prvenstva, prestižni britanski javni servis dodaje, "Portugal je napravio isto što i Mančester junajted odlukom da mu je možda i bolje bez njega".

Podsetimo, u utakmici kojom je Portugal deklasirao suparnika u osmini finala, Ronaldo je sedio na klupi do 74. minuta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Na travnjak je ušao uz ovacije tribina, duboko u završnici već odlučene utakmice. Teren je napustio pre ostalih igrača Portugala.

Dok su njegovi saigrači slavili s navijačima, istim onima koji su aplauzom pozdravili njegov ulazak u igru, Ronaldo je šetao prema svlačionici.



"Portugal i jeste bio bolji bez Ronalda",
dodaje BBC, ističući da je time nagrađena hrabrost selektora Fernanda Santoša, posebno zbog toga što je Ronaldova zamena Gonsalo Ramos postigao tri i asistirao za jedan gol.

"Bila je to bez sumnje najhrabrija selektorska odluka na ovom Svetskom prvenstvu i svakako najhrabrija koju je Santoš povukao u osam godina, otkako vodi Portugal", nastavlja se i dodaje:

"Znao je Santoš šta je ulog u ovoj seizmičkoj promeni. Bilo mu je jasno da bi on, a ne Kristijano Ronaldo, bio označen za krivca da je Portugal ispao sa Svetskog prvenstva. Umesto toga, gledao je poletniji i opasniji Portugal kojem fokus nije na postojanju Ronalda".

BBC piše da je Ronaldov ulazak u igru prizivala domaća publika u Kataru, ona koja je platila ulaznicu da ga vidi uživo, a možda čak i švajcarski navijači koji su se nadali da će Santoš povući potez kojim će iz igre izvući Ramosa, igrača koji je namučio njihovu reprezentaciju.

Ronaldov ulazak u igru opisuje se i kao pomalo čudan i neugodan jer kao da je sveden na to da mu se pruži koja minuta, a ne na mogućnost da doprinese igri reprezentacije u nokaut-utakmici na Svetskom prvenstvu.

"Nakon što su mu u Mančester junajtedu pokazali vrata zbog mrzovoljnosti i otvorenih stavova o klupskoj hijerarhiji, sada se našao na marginama teritorije za koju je verovatno mislio da je na njemu još više nedodirljiva. Šta sledi palom idolu? U najboljoj varijanti biće to klupa u utakmici protiv Maroka", zaključuje se u analizi BBC-ja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Manchester United

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Svetsko fudbalsko prvenstvo 2022: „Kristijano Ronaldo u ulozi superzvezde koju niko ne želi“

Izvor: Danas, 08.Dec.2022

Getty ImagesPrvi put od 2008. godine, Ronaldo nije bio u startnoj postavi Portugala na nekom velikom takmičenju Jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena Kristijano Ronaldo sveden je na ulogu superzvezde koju niko ne želi nakon što je Portugal pratio Mančester Junajted i odlučio da im je možda...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.