Bošković: Velike su šanse da naše rukometašice odu na prvenstvo sveta

Izvor: Blic, 16.Mar.2015, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bošković: Velike su šanse da naše rukometašice odu na prvenstvo sveta

Selektor ženske rukometne reprezentacije Saša Bošković izjavio je da su velike šanse da nacionalni tim eliminiše Rumuniju u baražu za Svetsko prvenstvo u Danskoj.

"Postoje velike šanse da se plasiramo na prvenstvo sveta ukoliko devojke budu zdrave. Kvalitet Rumunki nije ništa veći od našeg", rekao je Bošković na konferenciji za medije u hotelu In na okupljanju reprezentacije uoči prijateljskih protiv Slovenije 20. i 21. marta u Zrenjaninu.

Bošković >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je naglasio da će dueli sa Slovenijom biti prilika da se oprobaju nove igračice.

"Ovo je prilika da probamo nova krila i nadam se da će devojke iskoristii šansu. Ssteta je što Trifunović nije ovde zbo povrede ramena. Slovenke su po svim parametrima slične Rumunkama i zato smo se odlučili za duele sa njima".

On je naglasio da je po završetku Evropskog prvenstva u Hrvatskoj dobro analizirao selekciju Rumunije.

"Već od utorka spremamo se za baraž sa Rumunijom i nadam se da će devojke uspeti da realizuju sve taktičke zamisli i da će ostvariti zadatak plasmanom u Dansku", naveo je Bošković i dodao da će Srbija u maju odigrati još prijateljskih utakmica, ali da rivali nisu poznati.

Reprezentativka Srbije Sanja Rajović istakla je da je Slovenija ozbiljan protivnik.

"Daćemo maksimum, a ovo je pre svega šansa da se nove devojke oprobaju i što bolje pripremimo za glavne mečeve sa Rumunijom", rekla je ona.

Baraž mečevi između Srbije i Rumunije na programu su 6. ili 7. jula, dok je revanš sedam dana kasnije.

Svetsko prvenstvo za rukometašice u Danskoj održaće se 5. do 20. decembra.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.