Bošković: Igrali smo šah…

Izvor: Sportski Žurnal, 20.Dec.2013, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bošković: Igrali smo šah…

Selektor ženske reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je da je odbrana bila ključna u večerašnjoj pobedi protiv Poljske u polufinalu Svetskog prvenstva.
(FOTO: N. Negovanović)
Odbrana je ključna, svaka devojka nesebično daje sve od sebe za svaku loptu. Igrali smo koncentrisano i to je dalo rezultat. Bukvalno smo igrali šah u odbrani sa Poljskom – rekao je Bošković >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << novinarima posle utakmice u Beogradskoj areni.
Srbija je u polufinalu Svetskog prvenstva, čiji je domaćin, ubedljivom eliminisala Poljsku sa 24:18 i tako osigurala medalju.
Napunili smo Arenu, osvojili medalju i hajde sada da sačekamo tu nedelju – rekao je Bošković.
On je naveo da ne veruje da je povreda Andree Lekić ozbiljnija i da „u finalu nema povređenih”.
Bošković se našalio da mu je drago da njegova ekipa ima „mlade penzionerke sa 20 godina”.
Srpski selektor je istakao da bi voleo da Poljska osvoji bronzanu medalju.
Srbija će se u borbi za zlatnu medalju sastati sa pobednikom duela između Brazila i Danske.
Nismo pričali sa kim ćemo da igramo, ni sada nas to ne zanima, totalno nam je svejedno. I pre Norveške sam rekao ‘pa šta?’. Ja sam takav… – rekao je Bošković.
Finale će se igrati u nedelju od 17.15.
Reprezentativka Sanja Rajović rekla je da njenoj ekipi niko ne može da stane na put i da želi pobedu u finalu Svetskog prvenstva i zlatnu medalju.
Puno mi je srce, od prvog dana idemo na svaku utakmicu da pobedimo i niko ne može da nam stane na put. Neka u finalu bude Brazil, ostali su nam dužni – rekla je Rajovićeva novinarima posle utakmice u beogradskoj Areni.
Srbija je u polufinalu Svetskog prvenstva, čiji je domaćin, ubedljivom eliminisala Poljsku sa 24:18 i u finalu će se sastati sa pobednikom duela Brazil – Danska.
Sanja Damnjanović je kazala da posle teške grupe i žreba, ni reprezentacija Srbije ni publika neće stati.
Još sam u šoku, znala sam da idemo do kraja kada smo pobedile Norvešku. Ponosna sam kako smo odigrale odbranu, Poljakinje nisu imale rešenja. Bili smo dobri u kontranapadu i razlika od osam golova na poluvremenu bila je nedostižna, naše samopouzdanje niko nije mogao da pokvari – kazala je Damnjanovićeva.
Srpski golman Jovana Risović kazala je da je ponosna što je deo ekipe.
Od početka smo ušle borbeno, dale sve od sebe. Počele smo hladne glave, ponosna sam što sam deo ove ekipe i fenomenalan je osećaj igrati pred ovoliko ljudi, nadam se da će ih u finalu biti još više – kazala je Jovana Risović.
Ona je dodala da je njena saigračica Katarina Tomašević najbolji golman na svetu.
Desni bek Jelena Nišavić istakla je da joj je „potpuno svejedno” sa kim će Srbija igrati u finalu.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.