Izvor: MozzartSport.com, 29.Sep.2021, 21:13

Boruto odveo Argentinu u finale: Brazil nemoćan protiv svetskog prvaka

Južnoamerički derbi u polufinalu Svetskog prvenstva u futsalu pripao braniocu trona (2:1)

Na krilima fenomenalnih Nikolasa Sarimenta i Kristijana Borutoa Argentina je savladala Brazil u polufinalu Svetskog prvenstva u futsalu i stigla na korak od odbrane planetarnog trona.

Duh uzavrele južnoameričke atmosfere rivali su uspeli da prenesu u Kaunas i uzbudljivim duelom potvrde da su opravdano i pre početka takmičenja svrstavani među glavne >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << favorite. Razliku u korist Gaučosa stvorio je Kristijan Boruto u 11. minutu udarcem koji je na putu do mreže rivala zakačio Vaporaki.

Vođstvo i idealno otvoren duel nisu bili dovoljni da zadovolje apetite aktuelnog prvaka sveta, a ofanziva je urodila plodom samo dva minuta kasnije kada je Boruto udvostručio prednost.

Nakon što je furiozni tempo Argentinaca opao, a Brazil uspeo da se vrati iz nok-dauna usledio je odgovor Karioka preko Feraa koji je u 17. minutu nakon proigravanja Pita smanjio zaostatak.

Motivisani pogotkom za 2:1, ali i činjenicom da nemaju šta da izgube, igrači Brazila krenuli su u potpunu ofanzivu u završnici, te su poslednja tri minuta igrali sa golmanom u polju, ali je izvanredni golman Nikolas Sarimento uspeo da odličnim intervencijama očuva minimalnu prednost i mesto u finalu Argentini.

Branilac titule u finalu u Litvaniji će odmeriti snage sa boljim iz drugog polufinala u kojem se sastaju Portugalija i Kazahstan.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.