Bojan Krkić pojačava napad Srbije?!

Izvor: Kurir, 12.Maj.2012, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojan Krkić pojačava napad Srbije?!

BEOGRAD - Fudbaler Rome i španski napadač srpskog porekla Bojan Krkić mogao bi da postane reprezentativac Srbije.

Krkić je 2008. godine odbio poziv tadašnjeg selektora Radomira Antića i izabrao da nastupa za Španiju, ali je odigrao samo jedan i to prijateljski meč protiv selekcije Francuske.

Po novim pravilima Svetske fudbalske federacije (FIFA), igrač koji odigra samo jedan meč za seniorski tim neke države, ima pravo da promeni nacionalni dres.

Ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << prihvati da igra za Srbiju, Krkić bi mogao da bude veliki adut budućeg selektora Siniše Mihajlovića u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu, pogotovo u napadu, gde su "orlovi" najtanji.

Bojan Krkić je rođen u Španiji 1990. godine, u mestu Linjola, a fudbalom se bavi od svoje sedme godine.

Prošao je sve kategorije Barselone, a za prvi tim je na 163 utakmice postigao 41 gol. Prošle godine je za 12 miliona evra prešao u Romu za koju je odigrao 36 mečeva i šest puta se upisao u listu strelaca.

Njegov otac Bojan Krkić senior, rodom iz Paraćina, igrao je za Crvenu zvezdu, OFK Beograd i nikšićku Sutjesku, a zatim otišao u Španiju, gde se oženio Katalonkom i ostao da živi u Barseloni.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.