Ludak na klupi Urugvaja

Izvor: B92, 12.Maj.2023, 13:14

"Ludak" na klupi Urugvaja

Marselo Bijelsa preuzeće reprezentaciju Urugvaja i vodiće je najmanje do Svetskog prvenstva 2026. godine, potvrdio je prošle noći Fudbalski savez Urugvaja

"Postigli smo dogovor, ostalo je još samo potpisivanje ugovora", rekao je funkcioner Fudbalskog saveza Urugvaja Horhe Kasales i dodao da su pregovori sa Bijelsom trajali tri meseca.

Urugvaj je bio bez selektora otkako je Dijegu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Alonsu istekao ugovor nakon eliminacije te selekcije u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Kataru prošle godine.

Bijelsa (67), poznat pod nadimkom "Ludak" (El Loco) bi trebalo da debituje na klupi Urugvaja u junu na dve prijateljske utakmice, pre nego što u septembru započne južnoameričke kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u SAD, Meksiku i Kanadi.

Ovaj 67-godišnji trener je vodio reprezentaciju Argentine od 1998. do 2004, kao i selekciju Čilea od 2007. do 2011. godine.

Takođe je trenirao Espanjol, Atletik Bilbao, Marsej, Lacio i Lil, a bio je bez posla od februara 2022. godine kada je dobio otkaz u Lidsu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bijelsa na klupi Urugvaja

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Maj.2023

Marselo Bijelsa preuzeće reprezentaciju Urugvaja i vodiće je najmanje do Svjetskog prvenstva 2026. godine, potvrdio je prošle noći Fudbalski savez Urugvaja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.