Bez golova na Marakani

Izvor: RTS, 15.Avg.2012, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez golova na Marakani

Poslednja provera srpske reprezentacije pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo završena je bez golova. Podmlađeni tim Siniše Mihajlovića nije uspeo da nadigra iskusnu irsku ekipu, ali nisu bili lošiji rival. Mihajlović: Igrači opravdali poverenje, najveći problem neefikasnost.

Srbija i Republika Irska nisu oduševili navijače na najvećem srpskom stadionu. Posle devedeset minuta velike borbe, uglavnom na sredini terena, rezultat je bio 0:0.

Čini >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se da je podmlađena ekipa Siniše Mihajlovića pred sobom imala iskusnog i dobro organizovanog rivala, pa su napadi "orlova" delovali nekako neubedljivo.

Izuzetno aktivan bio je Aleksandar Kolarov po levoj napadačkoj strani, ali ni on nije uspeo da stvori ozbiljniju priliku za srpski napad, koji je predvodio Dejan Lekić.

Odbrana je solidno funkcionisala, pa se nije osetio izostanak Nevena Subotića. Biševac i Nastasić rešavali su relativno lako sve napade Iraca, a i povratnik u reprezentaciju Vladimir Stojković delovao je prilično sigurno.

U drugom delu, srpski fudbaleri najbliži golu bili su u 71. minutu kada je šut Zdravka Kuzmanovića iz slobodnog udarca sa 20 metara odbranio golman gostiju Kiren Vestvud.

U finišu meča pokušao je u nekoliko navrata i rezervista nemanja Tomić, ali nije uspeo da se upiše u listu strelaca.

Utakmica je odigrana na stadionu Crvene zvezde pred oko 7.000 gledalaca, a sudio je Aleksandru Dan Tudor iz Rumunije.

Meč protiv Republike Irske bio je poslednja provera pred početak kvalifikacija za svetsko prvenstvo u Brazilu. Prvi meč Srbija igra već 7. septembra u Škotskoj.

Mihajlović zadovoljan, problem neefikasnost

Odmah po završetku meča, selektor Srbije Siniša Mihajlović izjavio je za RTS da je zadovoljan zalaganjem igrača, ali da je najveći problem ekipe neefikasnost.

"Isprobali smo sve igrače, imali smo probleme sa povredama, pa Radovanović i Subotić nisu mogli da igraju. Igrači koji su odigrali meč opravdali su poverenje, trudili su se i odradili ono što smo se dogovorili", izajvio je selektor "orlova".

"Najveći problem nam je još uvek što ne možemo da postignemo gol, ali do početka kvalifikacija u septembru moraćemo da poradimo na tome", zaključio je Mihajlović.

Srbija - Republika Irska 0:0

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.