Belgijska biciklistkinja osvojila zlato u drumskoj trci na SP

Izvor: B92, 13.Avg.2023, 23:53

Belgijska biciklistkinja osvojila zlato u drumskoj trci na SP

Belgijska biciklistkinja Lote Kopeki osvojila je zlatnu medalju u drumskoj trci na Svetskom prvenstvu u Glazgovu, kojom je završena 96. planetarna smotra.

Kopeki je trku dugu 154,1 kilometar završila za četiri sata, dva minuta i 12 sekundi, čime je došla do treće zlatne medalje na ovom takmičenju, uz jednu bronzu u trkama na pisti.

Ova 27-godišnja biciklistkinja je postala prva Belgijanka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja je trijumfovala u drumskoj trci, nakon što je pre 50 godina slavila Nikol Vandenbruk.

Srebro je posle završnog sprinta pripalo Holanđanki Demi Volering (sedam sekundi zaostatka), dok je do bronze došla takmičarka iz Danske Sesili Utrup Ludvig.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.