Izvor: RTS, 25.Jun.2022, 13:34

Basketaši Srbije sastaju se sa Letonijom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva

Basketaši Srbije igraće protiv Letonije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u basketu 3h3. Meč je na programu oko 17.00 časova.
Naša selekcija je ubedljivo stigla do četvrtfinala, a nakon pobede Letonaca nad Nemcima od 21:12, saznali su i rivala u borbi za polufinale. Možda i najjači rival, olimpijski šampion Letonija.

Letonci su stari znanci, a naši basketaši >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sastali su se njima na Olimpijskim igrama u Tokiju. U grupnoj fazi takmičenja naša selekcija je slavila pobedu rezultatom 22:16, međutim, kasnije je Letonija stigla do zlatne medalje, a naši su se zadovoljili sa bronzanim odličjem.
Srbija je ove godine ostvarila direktan plasman u četvrtfinale, dok su Letonci danas igrali protiv Nemaca u osmini finala (21:12) i izborili borbu za polufinale protiv naše selekcije.
U ostalim četvrtfinalnim duelima sastaju se Poljska – Belgija, Francuska – Holandija i SAD - Litvanija.
Svi mečevi na programu su u subotu, dok su za nedelju zakazani polufinalni dueli, kao i veliko finale (21.30).
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Basketaši Srbije u polufinalu Svetskog prvenstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2022

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Antverpenu pošto je u dramatičnom duelu četvrtfinala savladala aktuelnog olimpijskog prvaka Letoniju sa 22:17...Ključne šuteve za dva poena za našu selekciju u završnici meča pogodio je Dejan Majstorović...Rival...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.