Baš ostrvski u ostrvskom derbiju: Engleski glavomet napunio mrežu Škota (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 11.Nov.2016, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baš ostrvski u ostrvskom derbiju: Engleski glavomet napunio mrežu Škota (VIDEO)

Slovenci jedva na Malti, Slovaci deklasirali Litvance

Englezi su na prethodnom EP ostali u senci Velšana, osvarili identičan rezultat kao Irska i Severna Irska, ali su za Škote i dalje klasa. Privremeni selektor Garet Sautgejt nastavlja da niže pobede sa Engleskom u kvalifikacijama za Mondijal. Gordi Albion je večeras u ostrvskom derbiju deklasirao ljute rivale iz Škotske >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << - 3:0.

U tipičnom ostrvskom stilu! Sva tri gola su Englezi postigli na identičan način - udarcima glavom! Baš tamo gde su Škoti najjači i na čemu baziraju igru svoje reprezentacije, večeras su doživeli totalni debakl.

Danijel Staridž je izgubio mesto u startnoj postavi Liverpula, ali mu je Garet Sautgejt ukazao poverenje u prvih 11 Engleza i napadač mu je vrlo brzo odgovorio na najbolji mogući način. Na asistenciju Vokera u 24. minutu, Staridž je umakao pažnji kompletne odbrane Škotske kojoj je skok igra jača strana. I vrlo atraktivno zakucao glavom loptu pod prečku Gordonovog gola.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Englezi su drugim udarcem bacili Škote u nokdaun. Ovoga puta je centirao Deni Rouz sa levog krila, a Adam Lalana pomalo atipično za njega, lepo trznuo glavom i matirao golmana Škotske. U 61. minutu, Škoti su noakutirani. Runi je izveo korner, a Geri Kejhil još jednom nadvisio škotsku odbranu koja će sanjati engelske centrašuteve večeras...

Englezi su prvi u grupi sa 10 bodova iz četiri meča. Prate ih Slovenci koji su večeras jedva pobedili na Malti minimalcem. Strelac jedinog gola je bio Verbič u 47. minutu.

Mnogo ubedljiviji su bili Slovaci koji se polako oporavljaju od minimalnih poraza protiv direktnih rivala u prva dva kola kvalifikacija. Posle Škotske u prošlom kolu, Slovaci su večeras kao domaćini deklasirali Litvaniju sa 4:0 i došli do šest bodova na tabeli.

Sve je bilo jasno već posle pola sata igre. Golovima Kucke, Nemeca i Škrtela, Slovačka je već u 36. minutu imala velikih 3:0. Hamšik je u 86. minutu samo potvrdio pobedu Slovaka.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.