Bacači kugle iz Dohe za RTS: Spremni smo za finale

Izvor: RTS, 03.Okt.2019, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bacači kugle iz Dohe za RTS: Spremni smo za finale

Reprezentativnci Srbije u bacanju kugle, Asmir Kolašinac i Armin Sinančević, bore se za finale Svetskog prvenstva u Dohi.
Plasiranjem na Svetsko prvenstvo u atletici Armin Sinančević ostvario je najveći uspeh u karijeri.

"Nisam iznenađen plasmanom u Dohu, ove godine beležio sam dosta rezultata blizu norme, što me je i dovelo do toga da je ostavarim. Apsolutno sam zaslužio da se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nađem u društvu najboljih svetskih bacača", rekao je Sinanćević.
Armiru Kolašincu ovo je peto Svetsko prvenstvo, a na tri je ušao u finale.
"Konkurencija u bacanju kugle je nikad jača, možda i najjača disciplina na ovom prvenstvu. Norma za finale je 20.90 metara i siguran sam da će je bar desetoro prebaciti. Nadam se da ću i ja biti jedan od njih, jer sam motivisan i nastupam bez ikakvog pritiska", rekao je Asmir.
Sinančević predstavlja novu, mladu i perspektivnu generaciju atletičara, a na Svetsko prvenstvo otišao je kao vicešampion Balkana.
"Dokazao sam da se mogu boriti sa pritiskom i ostvariti jako dobre rezultate na velikim takmičenjima. Nadam se da ću ući u finale, jer na treninzima imam danjine preko kavalifikacione norme", istakao je Armin Sinančević.
Prvenstvo u Dohi okarakterisali su ekstremni vremenski uslovi i visoka vlažnost vazduha.
"Vrućine su nesnosne, oko 40 stepeni je tokom celog dana, ali ono što nama najviše smeta je vlažnost vazduha od oko 85 odsto, te je subjektivan osećaj kao da ima 50 stepeni", istakao je Kolašinac.
Svetsko prvenstvo počelo je u periodu kada većina atletičara završava svoju sezonu ili je već na pauzi.
"Sezona je bila naporna, visoko postaljena norma iziskivala je od svih da pravimo dva špica tokom sezone. Drugi problem je što je većina sportista tada na pauzi, a sad moramo podići formu na maksimalan nivo", rekao je Kolašinac.
Kvalifikacije u bacanju kugle su od 18.20 časova.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.